luni, 16 februarie 2015

UNDER 16. Alb-roşiile au cedat cu Olimpia: 44-69

Oana Dima (la minge) a ratat mult
Lotul feminin sub 16 ani al echipei BC Star Pro Basketball Academy a pierdut, duminică seară, scor 44-69, partida desfăşurată în deplasare contra formaţiei Olimpia Bucureşti. Fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au făcut faţă adversarelor decât până la jumătatea sfertului de debut, moment din care gazdele nu au mai avut probleme în a-şi impune ritmul. Cu foarte multe ratări şi cu numeroase posesii cedate neforţat, alb-roşiile au evoluat departe de prestaţiile acestora de până acum şi au fost de nerecunoscut în joc.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Fără Ruxandra Mihai, accidentată, şi cu Cristina Grigore, Oana Dima şi Andrea Taranek încă nerecuperate complet după diferite probleme de sănătate, componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy au încercat şi, la început, au reuşit să rămână aproape de adversare. Apărarea gazdelor a fost însă foarte bine pusă la punct iar acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj, acolo unde amfitrioanele le-au limitat pe jucătoarele alb-roşii la un total de 44 de puncte. În aceste condiţii, gruparea din Şoşeaua Iancului a profitat şi de lipsa de reacţie a fetelor pregătite de Valentin Bâlă în propriul spaţiu defensiv, acolo de unde componentele formaţiei Olimpia au realizat numeroase coşuri uşoare. Chiar dacă au încercat să-şi ajute colegele, Diana Şuşnea, Sarah Dumitrescu, Roxana Agachi şi Ilinca Păun nu au avut puterea să o facă până la finalul întâlnirii.

Statistică Jucătoarele alb-roşii au înregistrat, până acum, două vitorii şi două înfrângeri în grupa semifinală II din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Etapa trecută, fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus, pe teren propriu, în faţa formaţiei CSŞ Ploieşti.

După o primă perioadă în care au evoluat fluctuant, cu un început promiţător, jucătoarele alb-roşii au cedat iniţiativa adversarelor şi s-au văzut conduse cu scorul de 11-20 în minutul zece. În cea de-a doua perioadă, componentele formaţiei Olimpia au închis foarte bine culoarele către coş şi au câştigat multe mingi pe recuperare pe care le-au valorificat apoi în atac. La pauza mare, gruparea din Şoseaua Iancului a condus detaşat, cu 40-20, un ecart deja liniştitor pentru a închide meciul încă de la jumătatea acestuia. După reluare, echipa BC Star Pro Basketball Academy a alergat să schimbe rezultatul însă amfitrioanele şi-au gestionat foarte bine avansul şi, cu o rotaţie mai mare a sportivelor, au înschis tabela la 69-44, un rezultat care le aduce până pe poziţia a doua în serie, cu patru locuri peste alb-roşii.

Sarah Dumitrescu a marcat 21 de puncte pentru echipa BC Star Pro Basketball Academy iar Oana Dima a adăugat alte 12 puncte pentru formaţia pregătită de Valentin Bâlă. Ilinca Păun a avut cinci puncte în total, Maria Lăcău a terminat cu patru iar Roxana Agachi a finalizat o acţiune de sub coş. Diana Şuşnea a fost la primul său meci din faza semifinală în care nu a înscris, căpitanul alb-roşiilor ratând de câteva ori din situaţii destul de bune. Pentru alb-roşii urmează meciul de pe teren propriu cu KSE Târgu Secuiesc, unul vital pentru menţinerea în lupta pentru calificarea la turneul final al Campionaului Naţional feminin Under 16. Gruparea din Capitală are nevoie neapărat de o victorie runda viitoare. Partida este programată pe data de 22 februarie, în sala Universităţii "Lumina" şi va începe de la ora 14.00.

Pentru a putea vedea toate rezultatele înregistrate de echipa BC Star Pro Basketball în actualul sezon competiţional, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: