sâmbătă, 31 ianuarie 2015

UNDER 16. Din nou în ritm: victorie cu Ploieşti

Credit foto: Alexandru Mihalache
După un meci în care am consemnat echilibrul doar în primele trei minute, atunci când fiecare grupare a condus pe tabelă, echipa BC Star Pro Basketball Academy a reuşit să se desprindă şi să câştige, pe teren propriu, scor 81-34, întâlnirea cu formaţia CSŞ Ploieşti. Disputa a contat pentru etapa a treia a seriei a doua semifinale din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, acolo unde alb-roşiile au acumulat două victorii din trei posibile, fiind în grafic pentru accesul la turneul final din luna mai.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

În partida cu CSŞ Ploieşti, Andreea Taranek a debutat pentru echipa BC Star Pro Basketball Academy, noua componentă a formaţiei din Capitală marcând un coş din acţiune la care a mai adăugat şase recuperări, dintre care două ofensive, şi o intercepţie. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au încercat încă de la începutul meciului să se desprindă şi să-şi asigure un rezultat liniştitor într-o serie semifinală în care s-au înregistrat, până acum, extrem de multe rezultate-supriză. După primele zece minute de la primul angajament, gazdele au reuşit să-şi asigure un ecart de opt puncte, scor 17-9, până în acel moment, pe teren, fiind trimise nouă din cele 12 sportive trecute pe foaia de arbitraj. Cu o rotaţie destul de mare şi cu o evoluţie foarte bună în faza defensivă, amfitrioanele s-au desprins apoi la 18 puncte avans, scorul fiind de 38-20 la jumătatea întâlnirii care a avut loc sâmbătă.

Statistică Jucătoarele alb-roşii aveau mare nevoie de victorie în partida cu formaţia CSŞ Ploieşti deoarece etapa trecută au pierdut în deplasare, la Arad, scor 79-82, meciul cu LPS din localitate, după ce bucureştencele au recuperat un deficit de 16 puncte, după pauza mare.

După revenirea de la cabine, avantajul echipei BC Star Pro Basketball a continuat să crească, în meciul cu CSŞ Ploieşti. Ruxandra Mihai şi Maria Lăcău au marcat, atunci când au avut ocazia, din spatele semicercului, Oana Dima şi Sarah Dumitrescu au finalizat pe contraatac iar Cristina Grigore, Roxana Agachi şi Andrea Taranek au recuperat mingi utile în spaţiul de trei secunde. Ilinca Păun a evoluat şi ea foarte bine, Diana Şuşnea a adus puncte când a trebuit iar scorul a devenit 63-30, după 30 de minute. Pe final, amfitrioanele nu au mai forţat şi au fost trimise pe parchet toate sportivele, Antonia Alexe şi Denisa Ţurcan având şansa să-şi treacă şi ele numele pe lista marcatoarelor, una destul de numeroasă în dreptul gazdelor, care au arătat, de această dată, un joc colectiv cu puţine greşeli.

Sarah Dumitrescu a fost principala realizatoare a alb-roşiilor, cu 25 de puncte marcate în meciul cu CSŞ Ploieşti. Ilinca Păun a avut 14 puncte, Ruxandra Mihai a plusat cu 11, trei dintre acestea fiind din spatele liniei de 6,25 metri. Oana Dima a totalizat tot 11 puncte, Maria Lăcău a adăugat zece puncte, între care şi două triple, Diana Şuşnea a avut şase puncte iar Roxana Agachi şi Andrea Taranek au încheiat cu câte un coş din acţiune fiecare. Lider în seria semifinală a rămas Olimpia Bucureşti, neînvinsă, cu trei victorii, echipa BC Star Pro Basketball Academy având şansa să schimbe primul loc în grupă chiar etapa viitoare, atunci când fetele pregătite de Valentin Bâlă se vor evolua, în deplasare, chiar cu Olimpia, în sala din şoseaua Iancului. Partida se va disputa duminică, pe data de 15 februarie.

Pentru a putea vedea clasamentele şi rezultatele înregistrate în faza semifinală a Campionatului Naţional Under 16, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: