luni, 22 decembrie 2014

NAŢIONALĂ. Sarah şi Alex vor pleca în Ungaria

Sarah Dumitrescu şi Alexandra Ghiţă
Lotul naţional feminin Under 16 al ţării noastre va participa, în perioada 26-31 decembrie, la un puternic turneu internaţional în Ungaria. Două componente de bază ale echipei BC Star Pro Basketball Academy au fost selecţionate pentru această acţiune a tricolorelor, Sarah Dumitrescu şi Alexandra Ghiţă urmând să facă parte din lotul pregătit de Cătălin Tănase, Larisa Toma şi de Eduard Ferencz. Fetele vor avea parte de meciuri destul de tari, numai cu naţionale foarte puternice.

JUCĂTOARELE ALB-ROŞII AU PARTICIPAT LA BALKAN CUP

Lotul naţional al României va evolua, în perioada 27-31 decembrie, la un puternic turneu de pregătire în Ungaria, acolo unde au fost invitate, alături de selecţionata similară a ţării gazdă, alte şapte naţionale, la categoria sub 16 ani feminin. Tricolorele vor face parte din grupa B a acestei competiţii care va fi organizată de federaţia maghiară în localitatea Pecs. Adversarele noastre vor fi formaţiile Cehiei, Slovaciei şi Serbiei. Fetele pregătite de Cătălin Tănase vor debuta pe 27 decembrie la ora 12.45, ora locală, contra putenicei echipe a Cehiei, nimeni alta decât vicecampioana Europei la categoria de vârstă sub 16 ani. În ceea ce priveşte restul adversarelor tricolorelor, Serbia este un alt team foarte dificil de învins, locul 11 ediţia trecută la Campionatul European feminin Under 16 iar Slovacia este şi ea un team care evoluează în prima serie valorică la europenele de anul viitor.

Performanţă Alexandra Ghiţă a fost nominalizată în echipa de bază a turneului internaţional dotat cu trofeul "Balkan Cup", competiţie care a avut loc în perioada 17-21 decembrie în Bucureşti, pivotul alb-roşiilor primind şi titlul de "cea mai bună jucătoare la recuperare". Detalii aici.

Pentru turneul internaţional din Ungaria, selecţionerii Cătălin Tănase, Larisa Toma şi Eduard Ferencz au convocat 13 jucătoare de la opt cluburi din ţară. Tricolorele sunt reprezentate de Claudia Dinu, Maria Ţicu şi de Raluca Mihai, toate de la ACS Champions Bucureşti, de Mara Ferariu, Teodora Armanu şi de Iulia Brezoi, cele trei fiind legitimate la CSU Cuadripol Braşov, de Sarah Dumitrescu şi de Alexandra Ghiţă de la BC Star Pro Basketball Academy Bucureşti, de Sonia Cazacu de la Olimpia Bucureşti, la care le mai adăugăm pe Irina Parau, sportivă la Galactica Cluj-Napoca, Ana Vîrjoghe de la CSŞ CSM Târgovişte, Roberta Salaian de la LAPI Dej şi Boglarka Biszak de la KSE Târgu Secuiesc. Fetele se vor reuni la Arad, pe 26 decembrie, în aceeaşi zi fiind programată plecare spre Pecs, în Ungaria.

La turneul internaţional de pregătire organizat de federaţia maghiară vor lua parte naţionalele sub 16 ani ale Austriei, Slovaciei, Poloniei, Cehiei, Serbiei, Sloveniei, României şi Ungariei, competiţia fiind una deosebit de puternică, jumătate dintre team-urile participante, excepţie Austria, Polonia, România şi Slovenia, fiind în prima grupă valorică a Campionatului European feminin Under 16. Alexandra Ghiţă şi Sarah Dumitrescu se află la prima lor întrecere internaţională de anvengură, una la care vor avea de înfruntat adversare extrem de experimentate, multe dintre sportivele prezente la întrecerea din localitatea Pecs având deja numeroase prezenţe în meciuri inter-ţări. Cele două componente ale echipei BC Star Pro Basketball Academy vor reveni în Capitală abia pe 31 decembrie, însă după amiaza.

Pentru a putea vedea rezultatele naţionalei ţării noastre înregistrate în competiţia femină Balkan Cup, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: