joi, 18 decembrie 2014

NAŢIONALĂ. Două debutante alb-roşii sub tricolor

Credit foto: Rozica Dimitriu
Alexandra Ghiţă şi Sarah Dumitrescu au debutat, oficial, miercuri, pentru naţionala feminină sub 16 ani a ţării noastre în cadrul Cupei Balcanice, competiţie care este organizată în Capitală, la Sala Sporturilor "prof. Octavian Dimofte". Cele două componente ale echipei BC Star Pro Basketball Academy au avut evoluţii bune sub tricolor reuşind să înscrie atât din apropierea panoului, de la semidistanţă sau din spatele semicercului. În prima zi din Balkan Cup, România A a trecut de România B cu scorul de 58-49 iar Ungaria a învins Bulgaria cu 76-29.

Alexandra Ghiţă a reprezentat România B în cadrul Cupei Balcanice, pivotul alb-roşiilor bifând aproximativ 25 de minute pe parchet, la prima sa apariţie în echipamentul naţionalei ţării noastre. Componenta echipei BC Star Pro Basketball Academy a terminat meciul cu o double double, 13 puncte şi 11 recuperări, la care a mai adăugat trei capace dar şi trei posesii pierdute pentru un indice de eficienţă de 16 unităţi, cel mai mare din lot. Alexandra Ghiţă a avut un procentaj de 33% la aruncările din acţiune, doar patru acţiuni finalizate din 12 posibile, a înscris un coş de trei puncte din unica încercare avută şi a transformat ambele aruncări libere de care a beneficiat. Mai mult, echipiera grupării din Capitală a făcut parte, alături de Mara Ţicu, Teodora Manea, Claudia Dinu şi de Patricia Gădărici, din formaţia de start.

Statistică Cea mai bună prestaţie avută până acum de o jucătoare a echipei Baschet Club Star la echipa naţională a fost cea a Claudiei Uşurelu, sportivă care, în anul 2010, a devenit campioană europeană cu lotul feminin sub 18 ani al ţării noastre. Detalii puteţi citi aici...

Sarah Dumitrescu face parte din lotul România A la Cupa Balcanică, întrecere care are loc în perioada 17-21 decembrie în Capitală. Căpitanul alb-roşiilor a primit din partea tehnicienilor naţionalei feminine sub 16 ani puţin peste 20 de minute pe parchet, fiind una din primele cinci sportive ca evoluţie a minutelor pe teren. Chiar dacă nu a făcut parte din formula de start, componenta echipei BC Star Pro Basketball Academy a terminat cu şapte puncte, trei recuperări şi trei posesii pierdute pentru un indice de eficienţă de 12 unităţi, cel mai mare din lot, după cum informează site-ul oficial al competiţiei. La prima sa apariţie sub tricolor, Sarah Dumitrescu a avut trei acţiuni finalizate din şase posibile, cu un procentaj de 50%, şi a transformat una din cele patru aruncări libere de care a beneficiat în meci.

După rezultatele de miercuri, Ungaria este lider în clasamentul Cupei Balcanice, devansând la coşaveraj pe România A. România B şi Bulgaria închid ierarhia seriei, la un pas în spatele primelor două locuri. În etapa a doua a competiţiei, România A va întâlni Bulgaria, misiunea Sarei Dumitrescu şi a colegelor sale din lotul naţional fiind una destul de dificilă. Alexandra Ghiţă va reprezenta România B într-o partidă în care tricolorele vor avea în faţă o formaţie foarte puternică, cea a Ungariei, selecţionată care se află în grupa valorică A la Campionatul European feminin Under 16. Ambele dispute sunt programate joi în Sala "prof. Constantin Dimofte", cuplajul debutând la ora 16.00, atunci când vor evolua România A şi Bulgaria, şi de la 18.15 când faţă-n faţă se vor afla România B şi Ungaria.

Rezultatele şi programul complet al Balkan Cup pot fi accesate aici...

Niciun comentariu: