sâmbătă, 27 decembrie 2014

NAŢIONALĂ. Meci foarte dificil contra Serbiei

O parte din lotul Serbiei (Foto: Kosarka24)
Naţionala feminină sub 16 ani a ţării noastre va încerca, duminică, la Pecs, să repare evoluţia mai puţin fastă din partida de debut, cu Cehia. Tricolorele vor înfrunta una dintre cele mai puternice selecţionate din Europa, cea a Serbiei. Componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy, Alexandra Ghiţă şi Sarah Dumitrescu vor avea, alături de colegele lor din lotul ţării noastre, un examen deosebit de dificil în faţa unei grupări renumită pentru forţa ei defensivă dar şi pentru combativitatea sa.

VEDEŢI AICI LOTUL SERBIEI

Reprezentativa sub 16 ani a ţării noastre a fost repartizată în grupa B a turneului internaţional din localitatea maghiară Pecs. Fetele pregătite de Cătălin Tănase mai au de înfruntat Serbia şi Slovacia, după ce au evoluat contra Cehiei. Toate selecţionatele din seria tricolorelor sunt grupări care fac parte din prima divizie a Campionatului European feminin Under 16 şi care au ca obiectiv podiumul sau o clasare în topDupă prima etapă, România ocupă ultimul loc în grupa B, în timp ce lider este Cehia, vicecampioana europeană en titre. Serbia şi Slovacia s-au întâlnit în runda de debut, acolo unde primul team s-a impus cu scorul de 58-51 la capătul unei întâlniri destul de atractive, astfel că sportivele din fostul spaţiu iugoslav au ajuns pe locul doi în timp ce Slovacia este cu un pas înaintea echipei ţării noastre.

Statistică În primul meci pe care l-a disputat la turneul internaţional din localitatea maghiră Pecs, naţionala ţării noastre a pierdut, scor 29-76, sâmbătă, în faţa selecţionatei similare a Cehiei, vicecampioana continentală en titre la categoria Under 16 feminin. Detalii citiţi aici...

Selecţionata feminină sub 16 ani a Serbiei este una dintre echipele care au ca obiectiv o clasare în primele opt locuri ale Campionatului European Under 16 din august 2015. Ediţia trecută, adversarele tricolorelor de duminică au încheiat competiţia pe locul 11, după un parcurs destul de bun, cinci victorii şi patru înfrângeri. Printre naţionalele care au învins-o s-a numărat şi Ungaria, scor 44-33, însă Serbia a trecut, la limită, de două ori, prima dată cu 73-69, a doua oară cu 65-63, de o altă grupare care se află în seria României, anume de Slovacia. Lotul Serbiei se bazează pe Ivana Katanic, Nevena Naumcev, Mina Djordjevic şi pe Teodora Turudic, toate având deja la activ prezenţe la europeanul din sezonul trecut. Antrenor al lotului este Dejan Mudresa, tehnician care l-a înlocuit pe Jovac Gorec.

Printre noutăţile din acest sezon, naţionala Serbiei o propune pe Jelena Mitrovic, sportivă care evoluează pe postul de pivot. Născută pe 15 ianuarie 2001, tânăra baschetbalistă are o talie de invidiat, 2,00 metri înălţime, fiind una dintre posibilele pericole ale tricolorelor. Adversarele fetelor pregătite de Cătălin Tănase au petrecut sărbătorile în catonament, de pe 24 decembrie, atunci când s-au reunit pentru întrecerea din localitatea maghiară Pecs. Componentele din selecţionata Serbiei au ajuns în Ungaria în urmă cu trei zile, după cum informează site-ul federaţiei sârbe de specialitate. Meciul dintre România şi Serbia va începe la ora 15.15, ora locală, 16.15 în ţară, şi va avea loc în sala TTK Csarnok din Pecs. Potrivit statisticii furnizate de fibaeurope, formaţia Serbiei are o medie de 57,4 puncte şi 42,3 recuperări.

Componenţa lotului feminin al ţării noastre poate fi văzută aici...

Niciun comentariu: