marți, 30 decembrie 2014

NAŢIONALĂ. România a trecut de Austria: 67-33

Credit foto: Alina Cojocaru
În ultimul meci din cadrul turneului internaţional de la Pecs, competiţie organizată de federaţia maghiară pentru echipele feminine sub 16 ani, naţionala ţării noastre nu a avut probleme, marţi, în partida cu selecţionata naţionala similară a Austriei. Fetele pregătite de Cătălin Tănase s-au impus cu scorul de 67-33 şi au terminat pe locul şapte competiţia din Ungaria. Jocurile deosebit de puternice din grupă au fost un atu în succesul tricolorelor care au condus încă din primul minut şi s-au impus categoric cu Austria.

VEDEŢI AICI STATISTICA

Într-un meci în care aproape toate jucătoarele trecute pe foaia de arbitraj au înscris, naţionala sub 16 ani a ţării noastre a greşit mai puţin şi a câştigat mult mai multe mingi la recuperare, lucru care s-a şi văzut în diferenţa de scor de la final. Irina Parau nu a evoluat cu Austria deoarece s-a accidentat în prima zi a turneului şi a fost menajată. Ana Vârjoghe a terminat cu o double double, zece puncte şi 11 recuperări, Maria Ferariu şi Roberta Salatian şi-au împărţit, în mod egal, 26 de puncte, Claudia Dinu a plusat cu alte zece puncte, Alexandra Ghiţă a încheiat cu şase puncte şi nouă recuperări, Raluca Mihai a totalizat şapte puncte, Iulia Brezoi a avut două coşuri din acţiune, Sarah Dumitrescu a terminat cu trei puncte iar Sonia Cazacu a transformat una din cele două aruncări libere de care a beneficiat.

Info Naţionala ţării noastre a fost favorită la victorie în meciul pe care l-a disputat marţi, la Pecs, contra Austriei. Adversarele tricolorelor au avut, din punct de vedere statistic, cele mai slabe date referitoare la ofensivă şi la defensivă, după primele trei partide pe care le-au disputat în grupa din care au făcut parte. Detaliile le puteţi citi aici...

Tricolorele au început mai bine meciul şi au condus cu scorul de 10-4, după şapte minute de la primul angajament. Iulia Brezoi şi Ana Vârjoghe au finalizat şapte dintre punctele noastre. Fetele pregătite de Cătălin Tănase au evoluat aproape toate în primul sfert, excepţie Mara Ţicu şi Boglarka Biszak şi au continuat să se desprindă la un avans de nouă puncte, tabela indicând 14-5 pentru România după coşul marcat de Sarah Dumitrescu. Cu un parţial de 13-2 în patru minute, România s-a desprins la 27-7 cu cinci minute înainte de pauză, atunci când Roberta Salatian a adus patru puncte la rând. La jumătatea întâlnirii am avut 33-11, un ecart liniştitor şi conform cu realitatea din teren, România fiind superioară Austriei, la recuperare având deja 22 de mingi câştigate pe urmărire dintre care 11 au fost ofensive.

Componentele naţionalei ţării noastre au ieşit mai relaxate de la vestiar şi au ratat nouă din primele zece posesii din partea a doua a meciului cu selecţionata similară a Austriei. Cu toate acestea, tricolorele au avut 40-17, în minutul 26, după reuşita Mariei Ferariu. Raluca Mihai a înscris ultimul coş al nostru din cel de-al treilea sfert, moment în care România a condus cu 53-25, după un parţial de 20-14, cel mai echilibrat din această dispută. Cu cinci minute înainte de sirenă am consemnat scorul de 59-27, moment din care fetele noastre au evoluat mai liniştite. Chiar şi aşa, acestea au continuat să-şi facă treaba şi au închis tabela la 67-33, rezultat care aduce România pe locul şapte la turneul din Ungaria, competiţie care a adunat team-uri puternice precum Cehia, Sovacia, Serbia, Ungaria sau Polonia.

Pentru a vedea rezultatele tricolorelor în grupă, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: