luni, 29 decembrie 2014

NAŢIONALĂ. Eşec şi cu Slovacia, scor 36-71

Credit foto: Alina Cojocaru
Naţionala feminină sub 16 ani a României a piedut, luni, scor 36-71, în faţa selecţionatei similare a Slovaciei, cea de-a treia partidă din cadrul turneului internaţional de la Pecs, competiţie organizată de federaţia din Ungaria. În urma acestui rezultat, tricolorele au încheiat grupa pe ultimul loc, fără niciun succes din trei posibile, şi se vor lupta pentru poziţiile 7-8, cu Austria, echipă care a nu bifat nici ea la capitolul meciuri câştigate. Fetele noastre vor evolua în ultimul joc de la Pecs, marţi, de la ora 9.00, ora locală, după care vor pleca spre România.

VEDEŢI STATISTICA MECIULUI

Mezina lotului naţional al ţării noastre, Sonia Cazacu, a fost principala marcatoare, sportiva legitimată la Olimpia Bucureşti bifând 13 puncte şi două pase decisive. Ana Vârjoghe a plusat cu zece puncte şi opt recuperări, fiind aproape de o double double, în timp ce Claudia Dinu, Raluca Mihai şi Teodora Armanu şi-au împărţit, în mod egal, nouă puncte. Iulia Brezoi şi Maria Ferariu au avut câte două puncte. Componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy selecţionate în reprezentativa României, Alexandra Ghiţă şi Sarah Dumitrescu, nu au finalizat nicio acţiune, prima primind un total de 14 minute în care a strâns şapte recuperări dar şi şase greşeli neforţate, cea de-a doua jucând 11 minute în partida cu Slovacia, ultima din grupa B a turneului internaţional de la Pecs.

Statistică În turneul internaţional de la Pecs, selecţionata similară a Slovaciei a pierdut primele două meciuri disputate, ambele la limită, după ce adversarele tricolorelor au condus, pe rând, selecţionatele Cehiei şi Serbiei. În fiecare joc, Slovacia a fost învinsă greu, pe final. 

Tricolorele au început foarte bine partida cu puternica naţională a Slovaciei şi au stat mereu lângă adversare. Niciuna din cele două formaţii nu a putut să se desprindă după prima perioadă, atunci când tabela a indicat egalitate perfectă, 10-10. Sonia Cazacu a ieşit în evideţă în această întâlnire, componenta selecţionatei României fiind şi cea mai mică din lot. În sfertul al doilea, lucrurile s-au schimbat, asta şi pentru că oponentele au realizat un parţial de 27-13, astfel că, la jumătatea disputei de luni, echipa ţării noastre s-a aflat în dezavantaj cu 14 puncte, scor 23-37. La recuperare am câştigat mai mult în prima repriză, însă, din păcate, am plătit tribut şi de această dată greşelilor neforţate, Slovacia finalizând numeroase acţiuni după mingi pe care le-am cedat prea uşor în primele două intervale de joc.

După reluare, adversarele au continuat să se desprindă, chiar dacă nu au câştigat de sub panou la fel de multe posesii pe cât au reuşit alte formaţii contra tricolorelor. Slovacia a condus cu 58-30 după cel de-al treilea sfert şi s-a desprins în câştigătoare. În ultima perioadă, naţionala ţării noastre a debutat cu nouă atacuri ratate din zece posibile, însă aproape acelaşi lucru s-a întâmplat şi în tabăra opusă. Cu cinci minute înainte de sirenă România a fost condusă cu 34-65, în acel moment fetele noastre având 47 de greşeli neforţate, aproape dublu cât adunaseră adversarele. Slovacia a reuşit să-şi adjudece meciul cu un avantaj de 35 de puncte, scor 71-36, obţinând prima sa victorie în turneul internaţional din Ungaria, în timp ce România a rămas fără niciun succes, după trei eşecuri la rând în grupa din care a făcut parte.

Până la meciul cu Slovacia, naţionala feminină sub 16 ani a României a pierdut partidele cu Cehia şi cu Serbia. Detalii puteţi citi aici...

Niciun comentariu: