duminică, 28 decembrie 2014

NAŢIONALĂ. Alt adversar dificil la U16: Slovacia

Kovacikova, liderul Slovaciei (fibaeurope)
Naţionala feminină sub 16 ani a ţării noastre va întâlni, luni, în localitatea maghiară Pecs, selecţionata similară a Slovaciei în ultimul meci din cadrul grupei B a turneului internaţional din Ungaria. Până acum, tricolorele au pierdut ambele partide pe care le-au disputat, cu Cehia şi cu Serbia, şi se află pe ultimul loc în seria în care au fost repartizate. Jucătoarele echipei BC Star Pro Basketball Academy, Sarah Dumitrescu şi Alexandra Ghiţă, vor avea, alături de colegele lor, un joc dificil, cu un adversar redutabil.

VEDEŢI LOTUL SLOVACIEI

Pentru turneul internaţional din Ungaria, selecţionerii Cătălin Tănase, Larisa Toma şi Eduard Ferencz au convocat 13 jucătoare de la opt cluburi din ţară. Tricolorele sunt reprezentate de Claudia Dinu, Maria Ţicu şi de Raluca Mihai, toate de la ACS Champions Bucureşti, de Mara Ferariu, Teodora Armanu şi de Iulia Brezoi, cele trei fiind legitimate la CSU Cuadripol Braşov, de Sarah Dumitrescu şi de Alexandra Ghiţă de la BC Star Pro Basketball Academy Bucureşti, de Sonia Cazacu de la Olimpia Bucureşti, la care le mai adăugăm pe Irina Parau, sportivă la Galactica Cluj-Napoca, Ana Vîrjoghe de la CSŞ CSM Târgovişte, Roberta Salaian de la LAPI Dej şi Boglarka Biszak de la KSE Târgu Secuiesc. Fetele s-au reunit la Arad, pe 26 decembrie, zi în care s-a şi plecat spre localitatea maghiară Pecs.

Statistică În primul meci disputat la turneul organizat de federaţia din Ungaria, naţionala feminină sub 16 ani a ţării noastre a pierdut, scor 29-76, partida pe care tricolorele au avut-o contra selecţionatei Cehiei, vicecampioana continentală en titre la această categorie de vârstă.

Ultimul adversar al naţionalei ţării noastre în grupa B, la turneul internaţional de la Pecs, este echipa Slovaciei, selecţionată care a fost la un pas de a învinge Serbia, în prima zi, însă sportivele din fostul spaţiu igoslav s-au impus, pe final, cu 58-51. Duminică seară, într-o altă partidă din seria tricolorelor, Slovacia a pierdut foarte greu şi în faţa Cehiei cu scorul de 45-48. Fetele pregătite de Cătălin Tănase vor avea în faţă un team solid, cu o bancă destul de lungă, la care mai adăugăm trei sportive care au deja experienţa unui campionat european, acestea fiind Rebeka Mikulasikova, Viktória Fehérová şi Nikola Kovacikova, ultima având statistici foarte bune la turneul final din Ungaria, acolo unde a adunat nouă meciuri şi medii de 30 de minute, nouă puncte, 6,8 recuperări şi 1,8 pase decisive realizate pe joc.

La turneul final al Campionatului European feminin Under 16, naţionala Slovaciei a avut o medie de 59,1 puncte marcate, fiind pe locul şase în topul celor mai ofensive selecţionate de pe Bătrânul Continent la care a mai adăugat 41,6 recuperări şi 11,2 pase decisive pe meci. Atacul adversarelor noastre de luni se bazează, potrivit site-ului oficial al forului de specialitate slovac, pe trioul format din Mikulasikova, Fehérová şi din Kovacikova, la care se mai adaugă Balazova şi Magulova. Partida dintre România şi Slovacia este importantă pentru clasamentul grupei B, învingătoarea urmând să se lupte pentru locurile 5-6 la Pecs în timp ce pierzătoarea va evolua pentru ultimele două poziţii la turneul internaţional din Ungaria. Meciul este programat de la ora 12.45, ora locală, 13.45 în ţară, în sala "TTK" din Pecs.

Într-un alt meci disputat la turneul internaţional sub 16 ani feminin din Ungaria, România a cedat, scor 32-74, disputa cu Serbia. Detalii aici...

Niciun comentariu: