vineri, 15 noiembrie 2013

ONSS. Jucătoarele alb-roşii s-au impus pe sector

Fetele s-au impus la scor la ONSS
Majoritatea componentelor echipei Baschet Club Star învaţă la Şcoala Gimnazială 119. Vineri, Roxana Mihai, Ruxandra Mihai, Diana Şuşnea, Livia Mariea, Georgiana Ifrim, Denisa Ţurcan, Lavinia Dinu, Ioana Săndulescu, Cristina Grigore, Maria Topîrceanu şi Monica Ciobanu au câştigat toate partidele pe care le-au susţinut în faza pe sectorul patru a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, disciplina baschet feminin. La această etapă au participat cinci grupări din tot atâtea şcoli.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO 

Sub îndrumarea doamnei profesor Corina Filipescu, componentele echipei Baschet Club Star, care sunt eleve în Şcoala Gimnazială 119, au bifat patru victorii din tot atâtea partide disputate. În faza grupelor, alb-roşiile au trecut, pe rând, de Şcoala 190 cu scorul de 57-11 şi de Şcoala "Sf. Iosif" cu scorul de 56-1. Cu un total de 113 puncte marcate şi doar 12 primite, Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai şi colegele lor au terminat pe primul loc în serie şi au întâlnit, în semifinale, seclecţionata Şcolii Gimnaziale "Mărţişor" pe care au întrecut-o la o diferenţă de 62 de puncte, scor 66-4. În finala ONSS, pe sectorul patru, s-au întâlnit Şcoala 119 şi Şcoala 97, favorite la ultimul act. După un joc pe care l-au dominat din primul minut, fetele din 119 s-au impus cu un categoric 52-17, cucerind medaliile de aur în această fază a competiţiei.

Statistică În anul şcolar precedent, selecţionata feminină de baschet a Şcolii Gimnaziale 119 a terminat faza finală din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar pe locul cinci în România, după un traseu în care au înregistrat nouă victorii din 11 posibile. Detalii citiţi aici...

În faza preliminară, cea a grupelor, selecţionata Şcolii Gimnaziale 119 a fost repartizată într-o serie din care au mai făcut parte reprezentativele similare ale Şcolilor 190 şi "Sf. Iosif". Favorite la calificarea în fazele semifinale, jucătoarele alb-roşii nu au dezamăgit şi au avut un parcurs perfect în două partide fără eşec, 56-1 cu "Sf. Iosif" şi 57-11 cu 190. Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Georgiana Ifrim, Livia Mariea şi Lavinia Dinu au făcut parte din formaţia de bază a învingătoarelor, în timp ce Ioana Săndulescu, Monica Ciobanu, Denisa Ţurcan şi Maria Topîrceanu au contribuit din plin la succesul fetelor antrenate, vineri, de Corina Filipescu. Roxana Mihai, nerecuperată total după o entorsă la genunchi, a fost menajată pentru penultimul şi ultimul act, în cazul în care ar fi fost nevoie de ea pe parchet.

Semifinalele au adus un adversar facil pentru Şcoala Gimnazială 119, jucătoarele alb-roşii având în faţă selecţionata similară a Şcolii "Mărţişor". Întâlnirea nu a avut decât 100 de secunde mai disputate, atunci când, de altfel, adversarele au egalat la 2-2 şi au avut posibilitatea de a se distanţa la un coş, nefructificată însă. După aceea, Ruxandra Mihai, Diana Şuşnea şi colegele acestora au realizat un meci perfect şi s-au impus cu 66-4. În finală, Şcoala 119 a dispus de Şcoala 97 cu scorul de 52-17, după o partidă în care Roxana Mihai, Ruxandra Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim şi Diana Şuşnea au intrat perfect în joc şi s-au distanţat fără probleme, asigurându-şi un loc la turneul final al Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, faza pe municipiul Bucureşti, acolo unde vor fi şase echipe şcolare.

Pentru a vedea o analiză a sezonului trecut, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: