duminică, 21 aprilie 2013

ONSS. Locul cinci în România la şcoli gimnaziale

Alb-roşiile au învins şi Şcoala 10 Botoşani
Turnel final al Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar s-a încheiat, sâmbătă seara, pentru jucătoarele alb-roşii care reprezintă Şcoala Gimnazială 119, instituţie unde acestea învaţă. Cele zece componente ale echipei Baschet Club Star care au participat la turneul final naţional de la Galaţi, din perioada 18-21 aprilie, au terminat competiţia pe locul cinci, având un bilanţ de două victorii şi tot atâtea înfrângeri. În ultima reuniune, fetele pregătite de Valentin Bâlă au învins selecţionatele similare ale judeţelor Arad şi Botoşani.

Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Roxana Agachi, Ana Florea, Roxana Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim, Lavinia Dinu, Cristina Grigore şi Ioana Săndulescu au avut evoluţii oscilante la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, disciplina baschet feminin, însă nu trebuie omis faptul că jucătoarele alb-roşii au avut parte de o grupă foarte dificilă formată din Şcoala "Mihai Viteazul" Alexandria, Liceul Pedagogic "Dimitrie Ţichideal" Arad şi LPS Galaţi. Gruparea din judeţul Teleorman a ajuns, duminică, în finala mare a întrecerii iar gazdele de la LPS au disputat meciul pentru medaliile de bronz. Coordonată de profesor Corina Filipescu, echipa Şcolii Gimnaziale 119 Bucureşti a încheiat seria pe treapta a treia şi a câştigat partida pentru locurile 5-6 în România, aceasta fiind cea mai bună performanţă a unei şcoli din Capitală din ultimii trei ani.

Statistică La ONSS, în primele două meciuri din grupa de calificare, jucătoarele alb-roşii au pierdut partidele cu Şcoala "Mihai Viteazul" Alexandria şi cu LPS Galaţi, ultima dispută fiind una în care arbitrii au avut un aport semnificativ în stabilirea învingătoarei. Detalii aici...

Ziua a doua a turneului final din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar a adus şi prima victorie pentru alb-roşii. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au revenit de la un deficit de minus zece puncte şi s-au impus cu scorul de 40-31 în întâlnirea cu Liceul Pedagogic "Dimitrie Ţichideal" Arad. Ana Florea, cu 13 puncte marcate, şi Diana Şuşnea, ultima autoare a 12 puncte, au fost cele care au decis învingătoarea. Roxana Mihai a terminat cu zece puncte şi a avut un rol semnificativ în stabilirea rezultatului final, sportiva grupării din Capitală având două intercepţii decisive în ultimele secunde de joc, ambele finalizate pe contraatac. În urma succesului cu formaţia ardeleană, componentele echipei Baschet Club Star, eleve la Şcoala 119, au terminat pe locul trei în serie cu patru puncte acumulate.

Parcursul bun de sâmbătă dimineaţă a continuat şi în reuniunea de seară, atunci când Şcoala Gimnazială 119 a întâlnit Şcoala 10 Botoşani. Partida a fost echilibrată în prima perioadă, adjudecată de alb-roşii cu 12-10, însă sfertul al doilea a consemnat un parţial de 18-0 pentru gruparea din Capitală, echivalentul a 30-10 la pauza mare. În partea a doua a întâlnirii, Diana Şuşnea, şapte puncte în acest joc, a evoluat pe postul de fundaş şi a făcut-o foarte bine, marcând chiar şi un coş de la mare distanţă, sportiva alb-roşiilor gestionând perfect atacurile finalizate de Roxana Mihai şi de Ana Florea, ambele cu câte zece puncte trecute în cont, plus alte opt puncte realizate de Cristina Grigore. Bucureştencele s-au impus cu 49-26 şi au încheiat turneul final al ONSS la baschet feminin, pe locul cinci în România.

Pentru a putea vedea o galerie foto de la turneul final din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, disciplina baschet feminin, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: