marți, 19 noiembrie 2013

ACCIDENTARE. Roxana Mihai va sta patru luni

Roxana Mihai va reveni în martie 2014
Una dintre cele mai importante jucătoare din lotul echipei Baschet Club Star nu va mai putea fi folosită cel puţin patru luni de zile. Roxana Mihai s-a accidentat, duminică, în meciul dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ Ploieşti şi, în urma unui control medical efectuat 48 de ore mai târziu, s-a stabilit că nouarul alb-roşiilor a suferit o ruptură la meniscul intern, lucru care necesită o intervenţie chirurgicală de tip artroscopic. Miercuri, Roxana Mihai va fi supusă unui cotrol RMN, la o clinică specializată din Bucureşti.

Potrivit estimărilor medicilor de specialitate, Roxana Mihai va avea o perioadă de recuperare de cel puţin trei luni din momentul în care se va opera, ceea ce înseamnă că ar putea reveni la antrenamente, complet refăcută, abia spre finalul lunii martie, anul viitor, dacă intervenţia chirurgicală va fi efectuată cât de curând, minimum în următoarele zece zile. Mai mult, componenta echipei Baschet Club Star va pierde toate meciurile din faza de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14 şi nu va putea evolua nici la Under 15, în acelaşi stadiu al acestei competiţii. Din fericire pentru Roxana Mihai, dacă recuperarea va decurge conform planului, ea ar putea să fie prezentă pe teren, recuperată în totalitate, chiar de la turneul semifinal, în luna aprilie, la junioare trei şi va prinde şi turneul final la Under 15 din 9-13 aprilie 2014.

Statistică Roxana Mihai a marcat 51 de puncte într-un meci oficial şi deţine recordul de puncte marcate într-o partidă într-un clasament all-time al echipei. Componenta alb-roşiilor a reuşit această performanţă la disputa dintre Baschet Club Star şi CSŞ 4, scor 102-2.

Iniţial, Roxana Mihai a suferit o entorsă la piciorul drept la meciul dintre echipele Baschet Club Star şi Olimpia Bucureşti, scor 46-35, însă nu a pus accentul aşa cum a trebuit pe recuperare şi acest lucru s-a văzut o săptămână mai târziu, atunci când meniscul intern a cedat şi s-a rupt. Jucătoarea a efectuat, marţi, un control medical la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi a fost consultată de medicul Florin Oancea. Radiografia şi ecografia nu au arătat însă şi dacă este afectat ligamentul încrucişat anterior, acest lucru urmând să fie determinat în urma unui RMN. Componenta echipei Baschet Club Star nu va fi în lot, duminică, la derby-ul bucureştean, dintre colegele sale şi formaţia Olimpia, dispută contând pentru etapa a treia a fazei de calificare din cadrul Campionatului Naţional.

Trebuie remarcat faptul că, imediat după accidentarea Roxanei Mihai, în meciul cu CSŞ Ploieşti, câteva dintre componentele formaţiei Olimpia Bucureşti, care au ales să vină să urmărească această partidă, au stat lângă nouarul alb-roşiilor şi l-au încurajat deşi sportiva avea dureri destul de mari. Maria Dimitra Lăcău, Sarah Dumitrescu şi Sonia Cazacu au demonstrat că rivalitatea din teren nu are nicio legătură cu prietenia pe care fetele o au în afara sălilor de concurs, iar acest extraordinat act de fair play ar trebui urmat, cu siguranţă, de cât mai multă lume într-un astfel de moment. Conducerea echipei Baschet Club Star doreşte să mulţumească, pe această cale, componentelor grupării din Şoseaua Iancului care au arătat că, în astfel de clipe, sentimentele iau locul rivalităţilor şi al orgolilor.

Roxana Mihai a început sportul de performanţă în urmă cu trei ani, pe 20 octombrie 2010, la echipa Baschet Club Star. Detalii aici...

Niciun comentariu: