joi, 18 octombrie 2012

PERFORMANŢĂ. Roxana Mihai, liderul alb-roşiilor

De-a lungul celor doi ani de când practică sportul de performanţă, Roxana Mihai (foto) a dovedit că poate deveni o jucătoare de perspectivă. Sportiva a explodat la turneul final al Ligii Naţionale sub 12 ani de la Braşov, din iulie 2012, atunci când a fost nominalizată printre primele cinci sportive din ţară la categoria sa de vârstă, după evoluţii de excepţie. La ediţia trecută a Campionatului Municipal a obţinut trofeul MVP iar în urmă cu câteva zile a marcat 51 de puncte într-un singur meci, record în istoria echipei Baschet Club Star.

La meciul dintre echipele Baschet Club Star şi Clubul Sportiv Şcolar 4 Bucureşti, scor 110-24, Roxana Mihai a marcat 51 de puncte, record al carierei şi a stabilit cea mai bună performanţă din istoria formaţiei pregătite de Valentin Bâlă. Precedenta realizare în topul grupării din Capitală i-a aparţinut Denisei Fitero, sportivă care şi-a trecut în cont 45 de puncte tot într-o întâlnire cu CSŞ 4 Bucureşti, în decembrie 2010, atunci când Baschet Club Star s-a impus cu 48-45. Pe poziţia a treia se află Liliana Uşurelu, actualul "secund" al alb-roşiilor. Lili a avut 40 de puncte într-o dispută dintre CSŞ Botoşani şi Baschet Club Star, joc care a avut loc în deplasare, în noiembrie 2009, şi încheiat cu victoria bucureştencelor, scor 102-89. Ierarhia celor mai bune marcatoare mai este completată şi de Alexandra Marin.

Statistică Roxana Mihai şi Alexandra Marin au fost desemnate între cele mai bune cinci jucătoare ale României la categoria acestora de vârstă, sportive născute în anii 2000-2001 şi mai mici. Aceste distincţii le-au fost înmânate la turneul final al Ligii Naţionale Under 12 feminin.

Roxana Mihai a început sportul de performanţă pe 20 octombrie 2010 şi a debutat, la numai o lună şi o săptămână, într-un meci oficial al echipei Baschet Club Star. Nu a evoluat, de-a lungul carierei, decât pentru actuala sa formaţie şi a ales să poarte numărul nouă pe echipament, tricou care i-a adus, în scurt timp, consacrarea deoarece multe adversare o cunosc încă de când o văd la încălzire. Calităţile sale o recomandă drept una dintre sportivele de reală perspectivă din România, la categoria sa de vârstă şi nu numai, Roxana Mihai având şanse foarte mari să ajungă în loturile naţionale ale ţării noastre, dacă va continua pregătirea pe această linie. "Kiki", aşa cum este alintată baschetbalista de colegele sale, este căpitanul lotului sub 13 ani al Baschet Club Star, fete născute în anii 2000-2001 şi mai mici.

În urmă cu puţin timp, Roxana Mihai a fost admisă şi în programul "Performbaschet - Un pas înainte", singurul criteriu de selecţie pentru reprezentativele tricolore. Sportiva face parte din cele mai bune jucătoare din zona Capitalei, alături de alte coechipiere. De-a lungul carierei, baschetbalista a mai reuşit performanţe notabile la puncte marcate, trecându-şi în cont 34 de puncte la meciul din 13 octombrie 2012 cu Dan Dacian, scor 78-26, 33 la disputa dintre Baschet Club Star - BC Kanada Basket Alexandria, scor 124-3, plus cele 38 de puncte reuşite la întâlnirea cu CSŞ 4 Bucureşti, scor 102-2, din 28 ianuarie 2011. Născută pe data de 12 decembrie 2000, Roxana Mihai are 1,59 metri înălţime şi este folosită atât pe postul de extremă cât şi pe cel de fundaş, în funcţie de adversar.

Pentru a putea vedea clasamentul la zi al celor mai bune marcatoare din istoria echipei Baschet Club Star, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: