marți, 21 august 2012

PREGĂTIRE. Lotul feminin s-a reunit oficial

Jucătoarele alb-roşii au început, de marţi dimineaţă, pregătirea pentru noul sezon competiţional. În formulă completă, componentele echipei Baschet Club Star au efectuat un antrenament de 90 de minute în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103 iar după amiaza au revenit din nou pentru individualizare. Gruparea din Capitală va pleca în cantonament în perioada 31 august - 8 septembrie, la Azuga, urmând ca din 10 septembrie să se revină la şedinţele tehnico-tactice din Bucureşti.

COMPONENŢA LOTULUI FEMININ UNDER 14 AL BC STAR

În inter-sezon, echipa Baschet Club Star nu a făcut decât o singură achiziţie, sosind în lot Maria Topîrceanu, de la formaţia Dan Dacian Bucureşti, trasferul urmând să fie oficializat în luna septembrie. Amalia Cranta şi Cristina Sultana au ales să rămână alături de alb-roşii, astfel că şi componenţa grupei pentru Campionatul Naţional feminin Under 13 este completă. Oficialii grupării din Capitală au optat pentru continuitate şi au renunţat la achiziţii. Singurele discuţii au fost cu Sandra Dalia Ariton, sportivă care a părăsit Clubul Sportiv Şcolar 2 pentru Olimpia şi pentru o posibilă sosire a Sarei Dumitrescu, însă fără o concretizare certă din partea niciunei părţi. În aceste condiţii, fetele pregătite de Valentin Bâlă nu vor avea probleme de acomodare în noul sezon, nici la Under 13 şi la Under 14.

Info Maria Topîrceanu a efectuat primul antrenament alături de noile sale colege în urmă cu o săptămână. Sportiva practică baschetul de performanţă de aproape un an şi este născută în anul 2001, urmând să evolueze la Under 13. Alături de ea mai este aşteptată Alice Andreescu

Lotul feminin al echipei Baschet Club Star va rămâne în Capitală timp de aproape zece zile, perioadă în care jucătoarele alb-roşii vor efectua antrenamente dar şi meciuri de verificare. Pe 31 august se va pleca, până pe 8 septembrie, în cantonamentul montan de la Azuga, acolo unde va urma o perioadă de acumulare, necesară pentru debutul în Campionatul Naţional feminin Under 13 dar şi pentru junioare trei. Obiectivele fetelelor pregătite de Valentin Bâlă sunt destul de ridicate în acest sezon, acestea fiind o clasare pe podium în întrecerea sportivelor născute în anii 2000-2001 şi primele şase locuri în România la Under 14. La nivel municipal, grupa sub 12 ani va fi înscrisă în disputa baschetbalistelor născute în anii 2001-2002 şi va avea ca ţel principal accederea în primele patru grupări din Bucureşti.

Ruxandra Mihai va rămâne şi în acest sezon căpitanul alb-roşiilor la categoria sportivelor născute în anii 1999-2000, în timp ce Roxana Mihai va fi liderul grupei sub 13 ani. La nivelul conducerii tehnice nu vor fi modificări astfel că, pentru încă o ediţie de campionat, Valentin Bâlă şi Dan Albu vor fi alături de alb-roşii. Întreg lotul de jucătoare este apt de efort şi nu există, la ora actuală, accidentări grave sau alte probleme de sănătate care să împiedice planul de pregătire pentru intervalul 21 august - 10 septembrie. După începutul şcolii, fetele vor efectua antrenamentele în sălile de educaţie fizică şi sport ale Şcolilor 119 şi 103, meciurile oficiale, de pe teren propriu, urmând să se desfăşoare fie la sala Şcolii 103 fie la Arena de Baschet, însă o decizie definitivă se va lua abia înainte întrecerea junioarelor trei.

În sezonul precedent, jucătoarele alb-roşii au disputat 80 de meciuri în competiţiile municpale şi naţionale, la categoriile Under 12 şi Under 14 feminin. Componentele Baschet Club Star au câştigat un număr record de partide, având 65 de victorii. Detalii aici...

Niciun comentariu: