luni, 13 august 2012

ECHIPĂ. Maria Topîrceanu va evolua pentru Star

După ce sezonul precedent a evoluat pentru echipa Dan Dacian Bucureşti, Maria Topîrceanu (foto, stânga) a ales să continue sportul de performanţă alături de jucătoarele alb-roşii, la Baschet Club Star. Născută pe 23 mai 2001, noua componentă a formaţiei pregătită de Valentin Bâlă va face parte din lotul pentru Campionatul Naţional feminin Under 13, însă va evolua şi la categoria sa de vârstă, sub 12 ani. Conducerile cele două cluburi au discutat, duminică, în privinţa transferului, urmând să pună la punct detaliile finale ale acestuia.

Maria Topîrceanu a evoluat sezonul trecut numai la categoria sub 12 ani feminin, acolo unde team-ul pe care l-a reprezentat, Dan Dacian, a terminat pe locul şase în Campionatul Municipal feminin şi pe poziţia a 16-a la Liga Naţională de la Braşov. Sportiva practică sportul de performanţă din septembrie 2011 şi a mai făcut parte din formaţia Clubului Sportiv Şcolar 6 Bucureşti, antrenor Nesrim Omer Apostu, însă nu a fost legitimată pentru această grupare. La echipa Dan Dacian, Maria Topîrceanu s-a pregătit cu Florina Căpăţână, actualul tehnician al lotului bucureştean de la Performbaschet, grupa de jucătoare născute în anii 1999-2000. În ediţia recent încheiată, Maria a fost de cinci ori adversară directă a jucătoarelor alb-roşii, toate partidele revenind componentelor Baschet Club Star.

Statistică Maria Topîrceanu a debutat la echipa Dan Dacian chiar într-un meci cu Baschet Club Star, desfăşurat în octombrie 2011. Partida a revenit jucătoarelor alb-roşii cu scorul de 63-4, iar Maria nu a punctat în acea întâlnire de verificare, care a avut loc în presezon.

Conducerea echipei Baschet Club Star a informat, duminică, staff-ul tehnic al formaţiei Dan Dacian Bucureşti despre această mutare, şi a primit acordul să o folosească pe Maria Topîrceanu la antrenamente şi la meciurile amicale dinaintea noului sezon competiţional. În ceea ce priveşte transferul, acesta va fi definitivat cel mai probabil la începutul lunii septembrie, atunci când se deschide perioada legală în care se pot oficializa aceste schimbări, de la o grupare la alta, indiferent de categoria de vârstă. Maria Topîrceanu o va înlocui în lotul alb-roşiilor pe Cristina Sultana, sportivă născută tot în anul 2001, care a ales să evolueze pentru team-ul 4Sport, după ce aceasta a fost legitimată, alături de colega sa, Amalia Cranta, pentru turneul Ligii Naţionale Under 12, unde Baschet Club Star a cucerit medaliile de argint.

În cantonamentul montan de la Azuga, Maria Topîrceanu va face parte din delegaţia echipei Baschet Club Star, aceasta urmând să se pregătească centralizat, alături de noile sale colege, din 31 august şi până pe 8 septembrie. Reunirea oficială a formaţiei pregătite de Valentin Bâlă este programată pe 23 august, la ora 11.00, la Şcoala Generală 119 "Vasile Voiculescu", însă jucătoarele alb-roşii nu au avut parte de vacanţă şi lucrează, chiar şi în acest interval de timp, la exerciţii de individualizare. În lotul grupării din Capitală vor mai apărea încă trei noutăţi, o sportivă născută în anul 1999, una din anul 2000 şi alta din 2001, tocmai pentru a se acoperi atât team-ul care va evolua în Campionatul Naţional feminin Under 14 dar şi formaţia de la categoria sub 13 ani plus o posibilă participare la Under 12.

Pe 31 august, echipa Baschet Club Star va pleca, pentru nouă zile, într-un stagiu de pregătire centralizată la Azuga. Detalii puteţi găsi accesând acest link...

Niciun comentariu: