duminică, 22 februarie 2015

UNDER 16. Pas greşit cu KSE Târgu Secuiesc

Diana Şuşnea (la minge) a avut 18 puncte
Într-o serie semifinală în care orice victorie a devenit vitală pentru calificarea la ultimul act al Campionatului Naţional feminin Under 16, echipa BC Star Pro Basketball Academy a cedat, duminică, pe teren propriu, scor 58-89, partida cu formaţia KSE Târgu Secuiesc, în etapa a cincea a acestei competiţii. Jucătoarele alb-roşii au fost aproape de adversare doar până la jumătatea sfertului de debut şi la mijlocul celei de-a doua perioade. După aceea, oaspetele s-au desprins pe tabelă şi au bifat un succes important. De la gazde s-a cunoscut absenţa Ruxandrei Mihai, aflată în recuperare.

În urma acestui rezultat, echipa BC Star Pro Basketball Academy se află pe locul şapte în grupa semifinală II contând pentru Campionatul Naţional feminin Under 16, jucătoarele alb-roşii devansând doar pe CSŞ Ploieşti. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au acumulat şapte puncte într-o ierarhie condusă de KSE Târgu Secuiesc şi de ACS Champions, ambele cu câte nouă puncte. Olimpia Bucureşti şi CSŞ Sfântu Gheorghe sunt, pe următoarele poziţii, la un pas în spatele primelor locuri iar treapta a cincea este ocupată de LPS Arad. CSŞ Bega Timişoara se află pe locul şase însă oricare formaţie păstrează şanse teoretice pentru calificare, BC Star Pro Basketball Academy având neapărat nevoie să se impună în două din următoarele trei dispute cu Champions, Timişoara şi cu Sfântu Gheorghe.

Statistică După două victorii importante în grupa din care fac parte, componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy au pierdut, etapa trecută, meciul cu formaţia Olimpia Bucureşti. Jucătoarele alb-roşii nu au avut o zi fastă şi au cedat la scor această întâlnire.

În meciul cu formaţia KSE Târgu Secuiesc, Diana Şuşnea a fost principala realizatoare a gazdelor, sportiva echipei BC Star Pro Basketball Academy având 18 puncte şi cinci intercepţii. Sarah Dumitrescu a plusat cu 12 puncte în favoarea amfitrioanelor, însă acestea nu au fost destule pentru ca fetele pregătite de Valentin Bâlă să se poată impune. Andrea Taranek a terminat cu nouă puncte, opt recuperări şi un capac iar Ilinca Păun a încheiat cu şase puncte. Oana Dima a petrecut doar un sfert şi jumătate pe parchet, extrema alb-roşiilor suferind o accidentare la gleznă în momentul în care marcase cinci puncte. Maria Lăcău a bifat patru puncte iar Cristina Grigore şi Roxana Agachi au finalizat câte o acţiune personală fiecare. Chiar dacă nu a înscris, Alexia Vlad-Neagu a realizat o prestaţie bună.

Formaţia din Târgu Secuiesc a condus pe tabelă încă de la primele posesii, chiar dacă gazdele au dat uneori semne că pot reveni în meci. La capătul primei perioade, gruparea din judeţul Covasna a avut 18-11. În următoarele zece minute, oaspetele au realizat un parţial de 30-21, echivalentul a 48-22 la jumătatea meciului. Amfitrioanele nu au putut să oprească ritmul adversarelor nici după pauză, atunci când acestea au continuat să-şi mărească ecartul şi au avut 72-49 pe tabelă. Finalul nu a adus nimic nou şi a concretizat victoria celor de la KSE cu scorul de 89-58. În aceste condiţii, echipa BC Star Pro Basketball Academy are nevoie de o prestaţie excelentă etapa viitoare, când va întâlni, pe teren propriu, o altă grupare de top din ţară, Champions, oponentele pornind cu prima şansă la victorie.

Ultima întâlnire directă dintre jucătoarele alb-roşii şi KSE Târgu Secuiesc a revenit tot adversarelor, scor 78-65. Detalii cittiţi aici...

Niciun comentariu: