luni, 8 decembrie 2014

UNDER 16. Succes cu Phoenix LPS Galaţi, 85-63

Diana Şuşnea a deschis scorul
Echipa BC Star Pro Basketball Academy şi-a consolidat locul al doilea în grupa C de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, după ce jucătoarele alb-roşii au dispus, pe teren propriu, scor 85-63, de formaţia Phoenix LPS Galaţi, într-o partidă din penultima etapă, a noua. În urma acestui rezultat, gruparea din Capitală a avansat în faza semifinală, indiferent de rezultatul din ultima etapă cu CSŞ Ploieşti. Fetele au evoluat pentru ultima dată, în 2014, în faţa propriilor fani.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

După o triplă semnată de Diana Şuşnea, servită excelent de Ruxandra Mihai, Alexandra Marin a înscris pentru 5-2. Au urmat apoi alte coşuri ale gazdelor iar diferenţa a urcat până la 19-10 la capătul perioadei de debut, susţinătorii jucătoarelor alb-roşii aşteptând o nouă partidă fără probleme. Nu a fost însă aşa deoarece oaspetele au echilibrat întâlnirea şi au realizat un parţial de 22-13, echivalentul a 32-32 la pauza mare. Mult mai motivate la cabine, gazdele au înscris rapid prin Sarah Dumitrescu, de cinci ori la rând, patru pase decisive venind de la Ruxandra Mihai. Defensiva amfitrioanelor a fost mult mai activă în partea a doua iar acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj, scor 60-48 în minutul 30. Diferenţa dintre cele două echipe a crescut iar BC Star Pro Basketball Academy a câştigat cu scorul de 85-63.

Statistică În partida tur, desfăşurată la Galaţi, echipa BC Star Pro Basketball Academy a câştigat la un ecart liniştitor, de 41 de puncte, scor 66-25. Jucătoarele alb-roşii au avut atunci o prestaţie excelentă în defensivă unde au oprit aproape toate atacurile adverse. Detalii aici...

Sarah Dumitrescu a terminat meciul contra formaţiei Phoenix LPS Galaţi cu un total de 31 de puncte şi şase intercepţii, în timp ce Ruxandra Mihai a bifat 16 puncte, opt pase decisive şi cinci intercepţii. Ambele jucătoare ale echipei BC Star Pro Basketball Academy au realizat acţiuni care au fost răsplătite cu apaluze de spectatorii prezenţi în sala Universităţii "Lumina" din Capitală. Diana Şuşnea şi Alexandra Ghiţă au avut fiecare câte 13 puncte în cont, Maria Lăcău alte opt puncte, Oana Dima a mai adăugat trei iar Cristina Grigore a mai adus încă un punct. Amfitrioanele au avut 23 de aruncări libere din care au transformat doar nouă în timp ce adversarele au venit de 26 de ori la linia de pedeapsă, acolo unde au finalizat de 14 ori. Gazdele au comis 23 de greşeli personale în timp ce oaspetele au avut 25.

Victoria contra formaţiei Phoenix LPS Galaţi a reprezentat şi ultima evoluţie a jucătoarelor alb-roşii în faţa propriilor suporteri, în acest an. În ultima etapă din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, grupa C de calificare, echipa BC Star Pro Basketball Academy va evolua pe 13 decembrie în deplasare, la Ploieşti, contra Clubului Sportiv Şcolar din localitate, rezultat care nu mai poate influenţa în niciun fel poziţia grupării din Capitală pentru faza semifinală. Din ianuarie 2015, alb-roşiile se vor înfrunta cu ACS Champions, Olimpia Bucureşti, KSE Târgu Secuiesc, LPS Arad, CSŞ Sfântu Gheorghe, CSŞ Bega Timişoara şi cu CSŞ Ploieşti. Partidele vor începe pe 11 ianuarie iar fetele pregătite de Valentin Bâlă ar trebui, teoretic, în prima rundă din penultimul act, să întâlnească pe CSŞ Sfântu Gheorghe.

Două jucătoare din lotul echipei BC Star Pro Basketball Academy au fost selecţionate pentru lotul lărgit al naţionalei ţării noastre la categoria Under 16. Detalii puteţi citi aici...

Niciun comentariu: