miercuri, 31 decembrie 2014

NAŢIONALĂ. Sarah şi Alexandra au revenit acasă

Credit foto: Andras Koronics (Ungaria)
Componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy, Sarah Dumitrescu şi Alexandra Ghiţă au revenit, miercuri după prânz, în Capitală, după ce, în perioada 26-30 decembrie, au fost convocate la lotul naţional feminin Under 16. Jucătoarele alb-roşii au participat, alături de tricolore, la turneul internaţional de la Pecs, din Ungaria, acolo unde România a bifat o singură victorie din patru partide şi a încheiat competiţia pe locul şapte, într-o întrecere în care au întâlnit selecţionate de top din Europa, foarte greu de învins.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Sarah Dumitrescu şi Alexandra Ghiţă au plecat spre Pecs în seara zilei de 25 decembrie după ce, cu doar două zile înainte, au luat parte la Cupa Balcanică, întrecere găzduită în Capitală de federaţia de specialitate din ţara noastră. Componentele echipei BC Star Academy au evoluat în toate cele patru meciuri pe care naţionala sub 16 ani a ţării noastre le-a disputat la turneul internaţional din Ungaria şi au marcat aproape de fiecare dată, excepţie doar un joc. Debutul a fost făcut în compania vicecampioanei Europei la această categorie de vârstă, Cehia, întâlnire adjudecată de adversare cu scorul de 76-29. Au urmat apoi alte două înfrângeri cu Serbia, scor 32-74, şi cu Slovacia, scor 36-71, la care mai adăugăm, la finalul întrecerii de la Pecs, partida câştigată în faţa Austriei, cu scorul de 67-33.

Statistică Conducerea echipei BC Star Pro Basketball Academy a fost informată, la jumătatea lunii noiembrie, de către federaţia de specialitate din ţara noastră, de faptul că jucătoarele Sarah Dumitrescu şi Alexandra Ghiţă au fost convocate la lotul naţional sub 16 ani.

Alexandra Ghiţă a evoluat în toate partidele pe care echipa naţională sub 16 ani a ţării noastre le-a disputat la turneul internaţional din Ungaria. Jucătoarea echipei BC Star Pro Basketball Academy a avut medii de 26,25 minute, 4,75 pucte şi 9,5 recuperări pe meci. În disputa contra Cehiei, pivotul alb-roşiilor a bifat trei puncte şi opt recuperări în 27 de minute, cu Serbia a stat pe teren 22 de minute în care a realizat patru puncte şi cinci recuperări. În confruntarea cu Slovacia, cea mai slabă prestaţie a sa la turneul de la Pecs, în cele 14 minute petrecute pe parchet, nu a finalizat nicio acţiune dar a câştigat şapte posesii la recuperare însă a făcut şi şase greşeli neforţate. În jocul câştigat cu Austria, Alexandra Ghiţă a fost folosită 21 de minute în care a totalizat şase puncte, nouă recuperări şi un capac.

Cu o concurenţă foate mare pe postul pe care a fost folosită de tehnicienii lotului naţional feminin Under 16, cel de extremă, Sarah Dumitrescu a ajuns să aibă medii destul de bune la turneul internaţional de la Pecs, adunând 18,15 minute, 3,25 puncte şi 1,25 recuperări pe meci. Cel mai puţin a stat pe parchet în debutul cu Cehia, zece minute, unde a plusat cu trei puncte şi două recuperări. În partida cu Serbia, componenta echipei BC Star Pro Basketball Academy a evoluat 20 de minute şi a înscris patru puncte la care a mai adăugat şi trei mingi câştigate pe urmărire. Cu Slovenia, în cele 11 minute jucate, Sarah Dumitrescu nu a marcat şi a greşit cinci posesii, aceasta fiind şi cea mai slabă statistică a sa de la turneul din Ungaria iar în confruntarea cu Austria a terminat cu o linie de 15 minute şi trei puncte.

Alexandra Ghiţă şi Sarah Dumitrescu au intrat în selecţia pentru lot, după ce au participat la programul Performbaschet. Detalii aici...

Cea mai mare performanţă a unei jucătoare a echipei Baschet Club Star la loturile naţionale aparţine Claudiei Uşurelu. Detalii aici...

Niciun comentariu: