vineri, 26 decembrie 2014

NAŢIONALĂ. România va întâlni Cehia la U16

Credit foto: Alina Cojocaru
Naţionala feminină sub 16 ani a ţării noastre va lua parte, în perioada 27-30 decembrie, la un puternic turneu internaţional în Ungaria, în localitatea Pecs. Tricolorele au fost repartizate în grupa B, alături de puternicele selecţionate similare ale Cehiei, Serbiei şi Slovaciei. Partida de debut a României va fi contra Cehiei, nimeni alta decât vicecampioana continentală en titre la această categorie de vârstă. Componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy, Alexandra Ghiţă şi Sarah Dumitrescu, fac parte din lot.

VEDEŢI AICI LOTUL CEHIEI


Pentru turneul internaţional din Ungaria, selecţionerii Cătălin Tănase, Larisa Toma şi Eduard Ferencz au convocat 13 jucătoare de la opt cluburi din ţară. Tricolorele sunt reprezentate de Claudia Dinu, Maria Ţicu şi de Raluca Mihai, toate de la ACS Champions Bucureşti, de Mara Ferariu, Teodora Armanu şi de Iulia Brezoi, cele trei fiind legitimate la CSU Cuadripol Braşov, de Sarah Dumitrescu şi de Alexandra Ghiţă de la BC Star Pro Basketball Academy Bucureşti, de Sonia Cazacu de la Olimpia Bucureşti, la care le mai adăugăm pe Irina Parau, sportivă la Galactica Cluj-Napoca, Ana Vîrjoghe de la CSŞ CSM Târgovişte, Roberta Salaian de la LAPI Dej şi Boglarka Biszak de la KSE Târgu Secuiesc. Fetele s-au reunit la Arad, pe 26 decembrie, în aceeaşi zi fiind programată plecare spre Pecs, în Ungaria.

Performanţă Componentă de bază a echipei BC Star Pro Basketball Academy dar şi a naţionalei ţării noastre, Alexandra Ghiţă s-a remarcat la întrecerea internaţională Balkan Cup de la Bucureşti, din perioada 17-21 decembrie, unde a fost aleasă în echipa turneului. Detalii aici...

Selecţionata similară a Cehiei este, de departe, cea mai puternică grupare pe care tricolorele o întâlnesc în întrecerea din Ungaria. Locul doi la Campionatul European feminin Under 16, ediţia august 2014, cu o singură înfrângere, în finală, scor 47-72 cu Rusia, Cehia are ca obiectiv primul loc la întrecerea organizată de federaţia maghiară în localitatea Pecs dar şi o nouă finală la Europene. Din lotul deplasat anul trecut, trei sportive care au cucerit argintul vor fi adversarele tricolorelor. Julie Pospisilova, Teresa Vitulova şi Veronika Vorackova sunt actuale vicecampioane europene. Dacă Pospisilova nu a prea evoluat atunci, Sipova şi Vorackova au fost folosite destul de mult şi au primit minute importante pe teren. Cea mai înaltă jucătoare din lot este Tereza Patockova, de la Trutnov, 1,85 metri înălţime.

Meciul dintre naţionalele femine sub 16 ani ale Cehiei şi României va avea loc în localitatea maghiară Pecs şi va începe la ora 12.45, ora locală. Adversarele tricolorelor sunt considerate favorite în această întâlnire, chiar dacă şi pentru acestea sunt primele partide inter-ţări. În aceeaşi grupă cu fetele pregătite de Cătălin Tănase au mai fost repartizate Slovacia şi Serbia, ambele selecţionate fiind în prima serie valorică a Campionatului European. Ediţia trecută, Serbia a încheiat pe locul 11 şi a pierdut în faţa Ungariei, 33-44, însă a bifat două victorii cu Slovacia, scorurile fiind de 73-69 şi de 65-63. Slovacia a terminat europeanul pe poziţia a 11-a în timp ce România este cotată cu şansa a 29-a pe Bătrânul Continent, după ierarhia din 2014, întrecere care a fost găzduită de federaţia maghiară în august, anul trecut.

Pentru alte detalii legate de lotul ţării noastre, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: