duminică, 9 noiembrie 2014

UNDER 16. Un nou succes, 98-57 cu CSŞ Ploieşti

Fetele s-au desprins după pauză
După un început de partidă destul de ezitant, în care jucătoarele alb-roşii nu s-au regăsit şi au ratat enorm, echipa BC Star Pro Basketball Academy a reuşit să remonteze dezavantajul de la pauză, scor 29-32, şi să se impună în final cu 98-57 în faţa formaţiei CSŞ Ploieşti. Întâlnirea a contat pentru etapa a cincea a Campionatului Naţional feminin Under 16, seria C de calificare. În urma acestui rezultat, gruparea din Capitală se află pe locul doi în clasamentul grupei, la un punct în spatele CSU Braşov. 

VEDEŢI REZUMATUL VIDEO

Formaţia din Ploieşti a început foarte bine meciul de duminică şi a condus cu 13-9 după primele cinci minute ale întâlnirii. Amfitrioanele au încercat să egaleze şi au reuşit, însă adversarele s-au desprins la două posesii în minutul zece, atunci când au condus cu 19-15. Gazdele au continuat evoluţia mai puţin fastă şi în sfertul al doilea, atunci când s-au văzut în spatele grupării din judeţul Prahova la şase puncte, scor 19-25, însă au avut puterea să se apropie la o aruncare de trei puncte la pauza mare, 30-33. Revenite de la cabine cu un alt moral, jucătoarele alb-roşii au arătat o altă faţă în partea a doua a disputei cu CSŞ Ploieşti. Cea de-a treia perioadă a consemnat un parţial de 36-15, echivalentul a 66-57 după 30 de minute. Spre final, fetele pregătite de Igor Georgiev şi de Valentin Bâlă au fost la un pas de a marca o sută de puncte, însă tabela a arătat până la urmă 98-57.

Galerie foto Victoria echipei BC Star Pro Basketball Academy a reprezentat cel de-al patrule succes stagional al alb-roşiilor în grupa C de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Gruparea din Capitală a avut un parţial de 68-24 în ultimele două sferturi ale meciului cu CSŞ Ploieşti. Imagini puteţi vedea aici...

Sarah Dumitrescu a marcat 27 de puncte în meciul cu formaţia CSŞ Ploieşti, toate în ultimele două sferturi ale partidei de duminică, în timp ce Ruxandra Mihai a plusat cu 26 de puncte dintre care 14 dintre acestea după pauză. Alexandra Ghiţă a avut doar şase puncte în primele 20 de minute şi un total de 17 puncte şi 11 recuperări la finalul întâlnirii iar Maria Lăcău şi Diana Şunea şi-au împărţit, în mod egal, 18 puncte. Antonia Alexe a adăugat alte şase puncte iar Cristina Grigore a înscris primele sale două coşuri din acţiune în actualul sezon, pivotul alb-roşiilor revenind pe parchet după o apofizită în urmă cu câteva zile. Oana Dima nu a putut să evolueze din cauza unor dureri la spate, în timp ce Roxana Agachi şi Ilinca Păun nu au finalizat nici una din acţiunile pe care şi le-ar fi putut trece în contul lor.

După cinci etape disputate în grupa C de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, echipa BC Star Pro Basketball Academy se află pe locul al doilea în serie, la un pas în spatele liderului CSU Braşov, gruparea de sub Tâmpa având maximum de puncte posibile, zece. CSŞ Ploieşti ocupă treapta a treia, la un punct în spatele alb-roşiilor, în timp ce formaţia Phoenix LPS Galaţi are două lungimi de recuperat faţă de bucureştence. Pe ultimele poziţii se află CSŞ Braşovia Braşov şi ACS Champions 2 Bucureşti, ambele având însă şanse reale de a ajunge în faza semifinală, acolo unde vor urca primele patru clasate din fiecare grupă. Etapa viitoare, echipa BC Star Pro Basketball Academy va întâlni, pe teren propriu, pe data de 16 noiembrie, team-ul ACS Champions 2 Bucureşti.

Jucătoarele alb-roşii sunt neînvinse, în acest sezon, în deplasare. Ultimul succes a fost repurtat runda trecută, la Galaţi. Detalii aici...

Niciun comentariu: