sâmbătă, 1 noiembrie 2014

UNDER 14. Eşec sever la Constanţa, scor 26-70

Sursa foto: arhivă BC Star
Lotul feminin de junioare trei al echipei BC Star Pro Basketball Academy a pierdut, sâmbătă, la Constanţa, scor 26-70, partida cu formaţia Phoenix CSŞ 1 din localitate. Meciul a contat pentru etapa a patra a Campionatului Naţional feminin Under 14, seria preliminară D. În urma acestui rezultat, jucătoarele alb-roşii sunt pe ultimul loc în grupă, fiind depăşite de CSŞ Ploieşti, cu maximum de puncte, opt. CSM CSŞ Târgovişte ocupă locul doi, iar pe poziţiile următoare se găsesc cluburile Phoenix CSŞ 1 Constanţa şi Dan Dacian Sportul Studenţesc.

Partida a fost una aproape fără istoric pentru gruparea din Capitală. Fetele pregătite de Liliana Barbu au contat doar în primele 12 minute într-un meci pe care amfitrioanele l-au controlat apoi până la finalul acestuia. După primele zece minute, gazdele au condus la o singură posesie pe tabela de marcaj, atunci când au avut 12-10. A urmat un interval în care bucureştencele nu prea au contat în atac iar acest lucru s-a văzut şi în diferenţa dintre cele două grupări, team-ul din Constanţa realizând un parţial de 21-6, adică un avantaj de 15 puncte la jumătatea întâlnirii de sâmbătă, scor 33-16. După reluare, fără Lavinia Dinu şi fără Ilinca Păun, ambele accidentate, şi cu Maria Marin şi Irina Dumitru încă nerefăcute, ecartul dintre cele două echipe a luat proporţii iar Phoenix CSS 1 Constanţa a depăşit cu 44 de puncte pe BC Star Pro Basketball Academy, scor 70-26.

Statistică Aceasta este a doua înfrângere consecutivă a echipei BC Star Pro Basketball Academy în seria preliminară D a Campionatului Naţional feminin Under 14. Gruparea din Capitală a cedat şi runda trecută, pe teren propriu, cu CSM CSŞ Târgovişte. Detalii citiţi aici...

Antonia Alexe a evoluat neconvingător pentru formaţia pregătită de Liliana Barbu, componenta echipei BC Star Pro Basketball Academy terminând meciul cu Phoenix CSŞ 1 Constanţa cu doar şase puncte trecute în cont. Cea mai bună realizatoare a bucureştencelor a fost Lavinia Dinu, cu şapte puncte, acestea fiind înscrise doar într-un singur sfert, la debut, atât cât a fost folosită sportiva. Ingrid Paraschiv şi-a ajutat colegele cu două coşuri din acţiune, Irina Dumitru a plusat cu trei puncte, în timp ce Alexia Vlad-Neagu, Ilinca Păun şi Maria Marin şi-au împărţit, în mod egal, şase puncte. Amalia Cranta, Alexandra Barbu şi Miruna Stănescu nu au avut nicio acţiune finalizată în joc. Chiar dacă au dat impresia că pot să facă faţă adversarelor, alb-roşiile s-au stins şi nu au ţinut piept gazdelor decât în primul sfert.

În ultima etapă a turului, echipa BC Star Pro Basketball Academy va evolua, pe teren propriu, în faţa liderului CSŞ Ploieşti, o formaţie care este creditată cu şanse foarte mari la cucerirea unei medalii. Gruparea din judeţul Prahova s-a impus, la scor, în toate cele patru partide pe care le-a disputat până acum în seria preliminară D a Campionatului Naţional feminin Under 14. Situaţia în tabăra bucureştencelor nu este una deloc roză în privinţa stării de sănătate a sportivelor, Lavinia Dinu, Maria Marin, Ilinca Păun, Maria Stratulat şi Irina Dumitru fiind accidentate sau având recidive. Primele patru formaţii din această grupă vor ajunge în faza semifinală a întrecerii junioarelor trei, acolo unde au drept de a evolua sportive născute în anii 2001-2002 sau chiar şi mai mici, potrivit Regulamentului Federaţiei.

În prima etapă a Campionatului Naţional feminin Under 14, seria preliminară D, echipa BC Star Pro Basketball Academy a învins formaţia Dan Dacian Sportul Studenâesc. Detalii puteţi citi aici...

Niciun comentariu: