duminică, 5 octombrie 2014

UNDER 14. Meci de infarct cu Dan Dacian: 46-43

Fetele s-au bucurat la finalul partidei
După ce au fost conduse la o diferenţă de 16 puncte pe tabela de marcaj, scor 5-21 în minutul 18, componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy au revenit spectaculos şi s-au impus, la limită, sâmbătă, în deplasare, în faţa formaţiei Sportul Studenţesc Dan Dacian. Partida a contat pentru prima etapă a Campionatului Naţional feminin Under 14, în grupa D de calificare. În celălalt meci din serie, CSŞ Ploieşti nu a avut probleme cu Phoenix Constanţa, scor 81-21, în timp ce CSŞ-CSM Târgovişte a avut rundă liberă, fără joc programat.

Antonia Alexe a marcat zece din cele 12 puncte pe care le-a înscris în partida cu formaţia Sportul Studenţesc Dan Dacian chiar în ultimul sfert, atunci când jucătoarele pregătite de Liliana Barbu şi de Valentin Bâlă au reuşit un final excelent. Maria Marin a fost cea care a realizat intercepţiile ce au adus punctele de care alb-roşiile au avut nevoie pentru victorie, iar Lavinia Dinu şi Ilinca Păun au contribuit cu două pase decisive plus recuperări importante în spaţiul de trei secunde. Componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy au condus de două ori pe tabelă, numai în ultimele trei minute, cea mai mare diferenţă a învingătoarelor fiind cea de la final, de trei puncte. Până la pauza mare, oaspetele nu s-au regăsit, au evoluat modest şi au fost conduse la o diferenţă de 15 puncte, scor 23-8.

Statistică În presezon, jucătarele echipei BC Star Pro Basketball Academy au avut evoluţii oscilante în cele trei partide pe care le-au disputat, impunându-se doar în meciul cu ACS Champions şi cedând întâlnirile cu CSŞ Alexandria şi cu Raptors Bucureşti. Detalii aici...

După pauză, fetele pregătite de Liliana Barbu şi de Valentin Bâlă au revenit mult mai motivate de la vestiar şi au arătat că pot evolua mult mai bine decât în prima jumătate. Ilinca Păun a început să înscrie de la linia de libere şi să paseze decisiv, Lavinia Dinu a dominat incredibil spaţiul de sub panou, acolo de unde a recuperat aproape de fiecare dată, Amalia Cranta şi Maria Marin au practicat foarte bine faza defensivă iar acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj. După 30 de minute de la primul angajament, componentele echipei BC Star Pro Baskeball Academy au mai avut de recuperat doar cinci din cele 15 puncte pe care le-au avut ca deficit la pauză, scor 30-35. Treptat, ecartul amfitrioanelor a scăzut continuu, iar Antonia Alexe a finalizat pentru 44-43 cu două minute înainte de sirenă.

Finalul partidei pe care alb-roşiile au disputat-o, sâmbătă, în deplasare, contra formaţiei Sportul Studenţesc Dan Dacian, a fost unul de infarct. Gazdele au avut şansa de a reveni la conducere însă Lavinia Dinu a blocat aruncarea unei adversare, Ilinca Păun a pasat apoi către Antonia Alexe iar ultima a finalizat pentru 46-43 în favoarea echipei BC Star Pro Basketball Academy. Amfitrioanele au putut să revină în meci însă au ratat două aruncări libere decisive. Pentru oaspete au marcat Antonia Alexe, 12 puncte, Ilinca Păun alte nouă puncte, Lavinia Dinu a plusat cu şase puncte, Maria Marin a mai adus alte cinci, Irina Dumitru, Amalia Cranta şi Alexia Vlad-Neagu şi-au împărţit, în mod egal, 12 puncte, iar Alexandra Barbu a avut şi ea un coş din acţiune. Runda viitoare fetele vor avea etapă liberă.

Începând cu sezonul competiţional 2014-2015, Baschet Club Star a semnat un acord cu Asociaţia Club Sportiv Pro Basketball Group. Detalii puteţi citi aici...

Niciun comentariu: