joi, 4 septembrie 2014

TRANSFER. Maria Lăcău, o nouă achiziţie în lot

Maria Dimitra Lăcău
Campania de transferuri a echipei BC Star Pro Basketball Academy nu s-a încheiat. Gruparea din Capitală a obţinut, miercuri, dreptul de joc pentru sportiva Maria Dimitra Lăcău, fostă componentă a formaţiei Olimpia. Oficialii alb-roşii au intrat în posesia licenţei şi a dezlegării jucătoarei şi vor oficializa această achiziţie pe data de 4 septembrie, la sediul forului de specialitate din ţara noastră, atunci când se vor depune actele şi pentru o altă baschetbalistă din lotul bucureştencelor. În timpul inter-sezonului, la BC Star Pro Basketball Academy au ajuns nouă sportive noi la junioare.

Născută pe data de 6 mai 2000, Maria Dimitra Lacău are 1,69 metri înălţime şi 58 de kilograme şi va fi folosită atât ca extremă cât şi pe postul de coordonator de joc. Noua componentă a echipei BC Star Pro Basketball Agency a început antrenamentele alături de colegele sale şi abia aşteaptă debutul în noua stagiune a Campionatului Naţional feminin Under 16, acolo unde va evolua în acest sezon pentru alb-roşii. De-a lungul carierei sale, Maria a fost legitimată doar la Olimpia Bucureşti, formaţie alături de care a obţinut numeroase medalii la nivel naţional şi municipal, ultima fiind locul al treilea pe ţară la categoria junioarelor trei, ediţia trecută, sportive născute în anii 2000-2001. Baschetbalista s-a alăturat, miercuri, la antrenamentele lotului pregătit de Valentin Bâlă şi coordonat de tehnicianul Igor Georgiev.

Statistică În perioada rezervată transferurilor, echipa BC Star Pro Basketball Academy a legitimat-o şi pe Ilinca Păun, sportivă care a activat, sezonul recent încheiat, tot la Olimpia Bucureşti, alături de care a cucerit medalia de bronz la Under 13 feminin. Detalii aici.

Maria Dimitra Lăcău a declarat că este una dintre sportivele care sunt pasionate de faza defensivă şi este convinsă că, în orice meci, "fără apărare nu există atac". Componenta echipei BC Star Pro Basketball Academy este ambidextră şi poate fi folosită pe mai multe posturi, în spaţiul rezervat perimetrului. Înainte să înceapă cariera în sportul cu mingea la coş, jucătoarea alb-roşiilor a fost multiplă medaliată naţională cu aur la înot. Maria practică baschetul de şase ani şi îl are ca idol pe Christopher Wesson Bosh (n.a. - Chris Bosh), tocmai pentru că "se apără extrem de bine şi deoarece este stângaci", după cum afirma echipiera BC Star Pro Basketball Academy. În inter-sezon, Dimitra este a patra apariţie în lot.

Pasionată de poezie şi de muzică, Maria Dimitra Lăcău a declarat că abia aşteaptă debutul în noul sezon al Campionatului Naţional feminin Under 16. Referitor la noile sale colege din echipa BC Star Pro Basketball Academy, sportiva a precizat că nu va avea probleme de acomodare deoarece le cunoaşte de mult timp pe fetele pregătite de Valentin Bâlă fie de pe teren, ca adversare, fie de la stagiul naţional Performbaschet, singurul criteriu de selecţie pentru loturile naţionale ale ţării noastre şi că are foarte mare încredere în acestea.Maria Dimitra Lăcău va debuta oficial pentru gruparea din Capitală pe data de 12 octombrie 2014, atunci când este programată prima etapă a întrecerii rezervată junioarelor doi, ani de şatere 1999-2000.

Primul transfer pe care BC Star Pro Basketball Academy l-a efectuat în acest sezon a fost cel al Sarei Dumitrescu. Detalii puteţi citiţi aici...

Niciun comentariu: