vineri, 5 septembrie 2014

TRANSFER. Antonia Alexe s-a alăturat alb-roşiilor

Credit foto: Alina Cojocaru
Fără îndoială, această vară a fost una foarte activă pe piaţa transferurilor în ceea ce priveşte echipa BC Star Pro Basketball Academy. Oficialii grupării din Capitală au reuşit să o aducă în lot şi pe Antonia Alexe, una dintre cele mai de perspectivă jucătoare de la categoria sa de vârstă, cea de la sub 14 ani. Tehnicienii alb-roşiilor au anunţat că noua achiziţie a formaţiei pregătite de Valentin Bâlă va evolua şi la juniore doi, atât la nivel naţional cât şi la cel municipal. Transferul sportivei a fost oficializat, joi, la federaţia de specialitate, data de 5 septembrie fiind termenul limită al achiziţiilor.

Născută pe data de 12 septembrie 2001, Antonia Alexe a fost una dintre jucătoarele care au fost trecute ca şi prioritate pe lista de transfer a echipei BC Star Pro Basketball Academy. Noua componentă a grupării din Capitală a evoluat, sezonul trecut, pentru formaţia Olimpia Bucureşti, team alături de care a şi obţinut medalia de bronz la cateegoria sub 13 ani feminin. Debutul în sportul de performanţă a fost făcut la Dan Dacian Bucureşti, acolo unde a şi fost remarcată de majoritatea tehnicienilor. Cu un salt valoric deosebit, Antonia Alexe a ajuns, în scurt timp, să fie dorită de mai multe team-uri care şi-au manifestat interesul de a o avea în lot, însă baschetbalista a ales să evolueze, în această ediţie a campionatelor naţionale, alături de Star Pro Basketball Academy, echipă care a legitimat cinci sportive noi la Under 16.

Statistică Cu o zi înainte de a anunţa transferul jucătoarei Antonia Alexe la echipa BC Star Pro Basketball Academy, oficialii grupării din Capitală au adus-o în lot şi pe Maria Dimitra Lăcău, una dintre sportivele importante pentru categoria Under 16 feminin. Detalii aici.

Având o înălţime de 1,78 metri înălţime, Antonia Alexe poate fi folosită atât în spaţiul de trei secunde dar şi în afara acestuia. Tehnicienii echipei BC Star Pro Basketball Academy încearcă să găsească, până la debutul actualei stagiuni, poziţia pe care va evolua noua componentă a grupării din Capitală. Până acum, sportiva a fost alături de colegele sale la majoritatea antrenamentelor şi este gata pentru campionatele naţionale de la Under 14 şi de la Under 16, acolo unde va prinde, cu siguranţă, minute importante pe teren. Dacă la prima categorie va fi titulară incontestabilă, alături de Ilinca Păun, de Lavinia Dinu, de Maria Marin şi de Amalia Cranta, la cea de-a doua Antonia va avea mult de luptat pentru un loc în lotul formaţiei pregătite de Valentin Bâlă şi de Ana Maria Cuatu şi coordonată de Igor Georgiev. 

Antonia Alexe a participat la ultimele două campuri de pregătire organizate de către Pro Basketball Academy, acolo unde au fost prezente toate jucătoarele alb-roşii. Sportiva este de părere că noua sa echipă poate să ajungă în turneul final la categoria sub 16 ani feminin şi chiar să aibă şanse la primele patru poziţii. La Under 14, Antonia este conştientă că va avea un sezon foarte dificil şi datorită faptului că întregul lot este modificat, cu multe noutăţi, însă a declarat că va încerca tot ceea ce ţine de ea pentru a urca în clasament cât mai sus posibil, chiar dacă nu a fost fixat niciun obiectiv pentru junioarele trei. Antonia Alexe va debuta oficial pentru echipa BC Star Pro Basketball Academy pe data de 11 octombrie, la Under 14 feminin pentru ca, o zi mai târziu, să evolueze şi într-o partidă a junioarelor doi.

La lotul feminin sub 14 ani, Antonia Alexe va fi colegă şi cu Alexia Vlad-Neagu, sportivă care a venit de la Raptors. Detalii citiţi aici... 

Niciun comentariu: