joi, 7 august 2014

PREGĂTIRE. Fetele au început antrenamentele

Antrenamentele sunt destul de grele
Lotul sub 16 ani al echipei BC Star Pro Basketball Academy a început, oficial, pregătirea pentru noul sezon. Chiar dacă în prima săptămână prezenţa nu a fost una completă, tehnicienii grupării din Capitală se aşteaptă ca, începând cu 11 august, să aibă la antrenamente toate sportivele pe care le au în lot. Sarah Dumitrescu nu a ajuns încă din Statele Unite, unde a participat la un camp organizat de IMG Academy, în timp ce Oana Dima şi Cristina Grigore au avut repaus pentru nişte probleme medicale mai vechi iar Roxana Agachi îşi revine după opreaţia de peritonită.

Ruxandra Mihai, Alexandra Ghiţă, Andreea Ciauşi, Denisa Ţurcan şi Diana Şuşnea au fost cele care au început pregătirea. Ultima sportivă a făcut însă o toxiinfecţie alimentară şi nu a mai putut să se prezinte la antrenamente, în ultimele trei zile, însă sportiva va reveni cât de curând alături de colegele sale. Jucătoarele alb-roşii au câte două antrenamente pe zi, unul general şi altul specific, toate acestea fiind necesare în perioada precompetiţională. Dimineaţa, componentele BC Star Pro Basketball Academy sunt îndrumate de Costi Sardescu, cel care se ocupă de partea de pregătire fizică, iar seara fetele vin în sală, pentru partea tehnico-tactică. Lotul feminin sub 16 ani va debuta oficial în Campionatul Naţional pe data de 12 septembrie, după cum informează site-ul oficial al forului de specialitate din ţara noastră.

Transfer Prima achiziţie a echipei BC Star Pro Basketball Academy pentru noul sezon la Under 16 feminin a fost Sarah Dumitrescu, jucătoare care sezonul trecut a evoluat pentru formaţia Olimpia. Noua componentă a alb-roşiilor este aşteptată la antrenamente. Detalii aici...

Roxana Mihai va absenta în prima parte a sezonului competiţional 2014-2015 deoarece a suferit o intervenţie chirugicală la ligamente şi la menisc. Nouarul alb-roşiilor a intrat în prima parte a perioadei de recuperare şi a început să facă mişcări cu piciorul lovit. Potrivit estimărilor medicilor, jucătoarea ar putea reveni pe parchet la mijlocul lunii martie, anul viitor, atunci când, dacă totul va merge bine, ar putea să fie folosită în turneul semifinal. Cristina Grigore şi Oana Dima sunt aştepate să revină după ce au fost nevoite să nu evolueze din cauza unor apofizite tibiale, în timp ce Roxana Agachi este în ultima parte a convalescenţei după ce a fost operată de peritonită. Lavinia Dinu a suferit o accidentare la mână şi este scutită de efort fizic timp de 14 zile şi din cauza unor probleme de la trenul inferior.

Din punct de vedere medical, cel puţin la începutul perioadei de pregătire, echipa BC Star Pro Basketball Academy are destule probleme, însă toate acestea se estimează să fie rezolvate până la primul meci din acest sezon competiţional. Începând de luni, Georgiana Ifrim, Elisa Nemţanu, Amalia Cranta şi Ingrid Paraschiv se vor alătura şi ele colegelor lor la antrenamente şi vor completa lotul alb-roşiilor. După ce Alexia Vlad-Neagu a întregit componenţa grupării din Capitală, mai sunt aşteptate cel puţin cinci transferuri în formaţia pregătită de Valentin Bâlă, acestea urmând să fie anunţate în cel mai scurt timp posibil, în funcţie de acordul noilor sportive care urmează să fie legitimate alături de alb-roşii. Până la sfârşitul acestei săptămâni vor exista câte două antrenamente pe zi, în afară de weekend.

Pentru a putea vedea o galerie foto de la pregătirea fizică generală a echipei BC Star Pro Basketball Academy, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: