vineri, 1 august 2014

ACORD. Parteneriat cu Pro Basketball Academy

Parteneriatul a fost semnat pe 31 iulie 2014
Începând cu sezonul competiţional 2014-2015, Baschet Club Star a semnat un acord cu Asociaţia Club Sportiv Pro Basketball Group, înţelegere care va cuprinde mai ales loturile feminine ale celor două entităţi, urmărindu-se o colaborare la un nivel cât mai profesionist posibil. Jucătoarele alb-roşii vor beneficia de condiţii foarte bune de pregătire şi vor intra într-un program puţin diferit faţă de ceea ce se lucrează, în acest moment, la formaţiile de juniori, indiferent de categorie.

Noua denumire oficială a echipei va fi BC Star Pro Basketball Academy Bucureşti, lotul de jucătoare urmând a fi anunţat pe data de 4 august, atunci când va avea loc reunirea fetelor pregătite de Valentin Bâlă. Oana Dima, Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Roxana Agachi, Roxana Mihai, Georgiana Ifrim, Denisa Ţurcan, Alexandra Ghiţă, Ana Stănescu, Cristina Grigore, Lavinia Dinu, Amalia Cranta, Ingrid Paraschiv şi Miruna Stănescu vor avea coechipiere noi, care se vor prezenta la antrenamente peste mai puţin de o săptămână. Oficialii celor două grupări, Baschet Club Star şi Pro Basketball Academy, au stabilit, în mare parte, componenţa team-urilor pentru noua ediţie de campionat, atât la junioare trei cât şi la junioare doi, atât la nivel naţional cât şi la cel municipal, unde alb-roşiile vor evolua în aceste competiţii.

Transfer Prima achiziţie a echipei BC Star Pro Basketball Academy Bucureşti pentru noua ediţie a Campionatului Naţional feminin Under 14 a fost Alexia Vlad-Neagu, jucătoare care a venit în lot de la formaţia Raptors Bucureşti. Sportiva va evolua şi în formaţia de minibaschet.

Echipa BC Star Pro Basketball Academy Bucureşti a înscris două formaţii în cadrul Campionatelor Naţionale de juniori, pentru Under 14 şi pentru Under 16, la feminin. Lotul junioarelor trei va cuprinde sportive născute în anii 2001-2002 şi 2003 iar cel al junioarelor doi va aduna baschetbaliste din 1999-2000 şi 2001. Nu se vor neglija nici selecţionatele de baby şi minibaschet, acolo unde fetele vor evolua în cadrul întrecerilor muncipale, doar la nivelul Capitalei. Proiectul este unul destul de ambiţios, care se va întinde pe o perioadă nedeterminată de timp, urmând să debuteze cu data de 1 august 2014, atunci când este ultima dată pentru înscrierea în competiţiile organizate de forul de specialitate din ţara noastră. Tot la această dată va debuta şi perioada de transfer, până la 1 septembrie 2014.

Oficialii celor două echipe, Baschet Club Star şi Pro Basketball Academy, au anunţat că proiectul este unul pe termen lung şi se bazează pe perfecţionarea procedeelor tehnico-tactice în sportul cu mingea la coş, finalitatea urmând să fie o posibilă prezenţă în prima ligă. Toţi antrenorii noii entităţi sportive, BC Star Pro Basketball Academy, vor fi anunţaţi în cel mai scurt timp, însă de pregătirea fetelor se vor ocupa, în paralel, Valentin Bâlă, Igor Georgiev şi preparatorul fizic Costi Sărdescu. Campionatele Naţionale de juniori vor debuta la mijlocul lunii septembrie, atunci când formaţiile de junioare doi şi de junioare trei trebuie să fie complete. Reunirea echipei este programată pentru data de 4 august 2014, seara, însă locaţia nu a fost anunţată încă deoarece nu a fost definitivat programul sălilor de sport.

Pentru a putea vedea o analiză a sezonului competiţional 2013-2014, atât la masculin cât şi la feminin, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: