vineri, 25 iulie 2014

TRANSFER. Alexia Vlad-Neagu a ales Star

Alexia Vlad-Neagu va juca la Star
După trei sezoane petrecute la formaţia Raptors Bucureşti, Alexia Vlad-Neagu a optat să evolueze la echipa Baschet Club Star. Jucătoarea a primit liber din partea fostei sale grupări să se poată antrena cu orice club doreşte astfel că, joi seara, sportiva a fost prezentă la şedinţa de pregătire a alb-roşiilor, acolo unde s-a acomodat cu noile sale colege şi cu tehnicienii. La finalul acestui sezon, Alexia a participat la Liga Naţională de Minibaschet feminin, unde a luat locul şapte pe ţară cu Raptors.

Născută pe data de 17 noiembrie 2003, Alexia Vlad-Neagu are 11 ani neîmpliniţi şi practică sportul de performanţă din septembrie 2011, atunci când a fost selecţionată la formaţia Raptors Bucureşti. În palmaresul său sunt, până acum, trei participări la Campionatul Municipal de Minibaschet din Capitală, începând cu ediţia 2011-2012 şi finalizând cu actuala stagiune recent încheiată, la acestea adăugându-se şi două prezenţe la Liga Naţională Under 12 feminin, în 2012, la Braşov, şi în vara acestui an, la Craiova. Alexia a fost folosită în toate partidele din disputele de la nivel naţional şi municipal în 2014 şi are un record personal de 14 puncte marcate într-un meci cu echipa Viitorul Bucureşti, potrivit datelor personale. Sportiva şi-a ajutat colegele să se califice şi chiar să câştige turneul final pe Bucureşti, în grupa valorică B.

Info Sosirea Alexiei Vlad-Neagu la echipa Baschet Club Star este prima din campania de transfer pe care gruparea alb-roşie o va efectua în perioada următoare, chiar dacă Alexandra Pantazi şi Georgiana Dumitrache au ales să se transfere la Raptors Bucureşti, în inter-sezon.

În campionatul recent încheiat, Alexia Vlad-Neagu a evoluat cu numărul zece pe tricou pentru formaţia Raptors Bucureşti, acolo unde a fost folosită pe postul de extremă. Sportiva are 1,58 metri înălţime şi 42 de kilograme şi este încântată de noile sale colege, la Baschet Club Star urmând să facă echipă cu Lavinia Dinu, Amalia Cranta, Ingrid Paraschiv, Maria Cuţaru, Irina Carp şi Miruna Stănescu plus alte patru jucătoarea care urmează să fie legitimate în perioada de transfer, din luna august, atunci când se vor definitiva şi actele pentru cea mai nouă componentă a alb-roşiilor. Alexia a primit undă verde din partea team-ului la care s-a consacrat, Raptors, pentru a-şi alege unde să evolueze deoarece sportiva a dorit acest lucru, opţiunile sale pentru viitor fiind Olimpia Bucureşti sau Baschet Club Star.

Alexia Vlad-Neagu s-a antrenat joi seară alături de alb-roşii după ce echipa Baschet Club Star a primit acordul formaţiei Raptors Bucureşti că sportiva are drept de a se pregăti cu orice grupare doreşte. Începând de vineri, noua colegă a Laviniei Dinu şi a Amaliei Cranta a intrat în programul centralizat al fetelor de la Star, chiar dacă, teoretic, este vacanţă, perioadă în care tehnicienii team-ului din Capitală au ales să rămână la sală alături de toţi copiii care nu se află în concedii, cu părinţii. Alexia va evolua la lotul feminin sub 14 ani al Baschet Club Star dar şi în partidele din cadrul Campionatului Municipal de minibaschet, acolo unde va prinde minute importante alături de Ingrid Paraschiv, ambele urmând să fie cele care vor duce greul în disputele din Capitală, unele deosebit de echilibrate la categoria de vârstă sub 12 ani.

Analiza sezonului competiţional 2013-2014 poate fi accesată aici...

Niciun comentariu: