luni, 9 iunie 2014

UNDER 14. Jucătoarele alb-roşii au fost în top

Alexandra Ghiţă la decernarea premiilor
Lotul feminin al echipei Baschet Club Star a încheiat Campionatul Naţional al junioarelor trei pe locul patru în România, după un sezon obositor, în care, din păcate, fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut de luptat, în primul rând, cu accidentările şi cu problemele ivite pe parcursul actualei stagiuni. La turneul final, Alexandra Ghiţă şi Ruxandra Mihai au dominat la capitolul puncte marcate, intercepţii, eficienţă, aruncări libere sau la cel rezervat mingilor câştigate pe urmărire.

VIDEO: DECERNARE PREMII

Două componente ale echipei Baschet Club Star s-au situat pe primele poziţii la rubrica rezervată punctelor marcate. Alexandra Ghiţă şi Ruxandra Mihai au fost despărţite de un singur coş din acţiune pentru a încheia la egalitate coşaverajul. De atlfel, în ultima partidă susţinută la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, Ruxandra Mihai a ales să paseze decisiv pentru Alexandra Ghiţă, ultima finalizând de sub panou, la o acţiune la care ambele au avut un număr egale de puncte. Alexandra Ghiţă a încheiat cu un total de 79 de puncte, echivalentul unei medii de 15,8 puncte pe joc, în timp ce Ruxandra Mihai a totalizat 75 de puncte, adică o medie de 15 puncte. Ambele jucătoare au realizat 154 de puncte din totalul celor 236 ale BC Star, mai mult de jumătate, performanţă meritorie pentru turneu.

Galerie foto La clasamentul punctelor marcate pe echipe, Baschet Club Star a ocupat treapta a treia, cu o medie de 47,2 puncte pe meci, fiind devansată de campioana naţională, LPS Arad, şi de deţinătoarea medaliilor de argint, formaţia Galactica Cluj. Detalii puteţi vedea aici...

Alexandra Ghiţă a fost desemnată cea mai bună marcatoare a turneului iar Ruxandra Mihai a dominat statistica în defensivă, fiind lider incontestabil la intercepţii, cu un total de 29, echivalentul a 5,8 mingi adjudecate pe greşeala adversarului în fiecare întâlnire. În opinia multor specialişti, căpitanul alb-roşiilor a fost şi cea mai bună apărătoare a turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 14, titlu pe care ar fi trebuit să-l dispute cu Alexandra Paula Popa de la formaţia LPS Arad, însă ambele sportive nu au fost nominalizate la acest capitol. În ceea ce priveşte întrecerea echipelor, Baschet Club Star a dominat şi la intercepţii, acolo unde jucătoarele alb-roşii au bifat o medie de 18,4 pe o partidă, fiind lider în faţa formaţiilor Olimpia şi CSŞ Ploieşti, cele care au urmat-o în ierarhie.

În clasamentul rezervat mingilor câştigate sub panouri, Alexandra Ghiţă a avut un total de 81 de recuperări, echivalentul a 16,2 pe meci. În afară de partida cu LPS Arad, pivotul alb-roşiilor a terminat toate partidele de la turneul final de la Constanţa în double double. În ceea ce priveşte capitolul eficienţă, Alexandra Ghiţă a fost lider şi aici iar la procentajul aruncărilor libere, echipa Baschet Club Star a fost pe primul loc, arătând cea mai bună concentrare de la linia de pedeapsă. Chiar dacă nu au avut prestaţii constante la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14 de la Constanţa, fetele pregătite de Valentin Bâlă au fost apreciate de organizatori, antrenori, oficiali şi de spectatori şi au cules, la festivitatea de premiere, laudele iar Alexandra Ghiţă a fost aleasă în echipa turneului.

Pentru a vedea toate rezultatele din acest sezon obţinute de echipa Baschet Club Star, la toate categoriile de vârstă, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: