miercuri, 4 iunie 2014

UNDER 14. BC Star - CSŞ Ploieşti 42-51

Alb-roşiile au finalizat rar de sub panou
În primul meci al turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 14, competiţie care se desfăşoară la Constanţa, în perioada 3-8 august, echipa Baschet Club Star a pierdut, scor 42-51, meciul de debut cu formaţia CSŞ Ploieşti. Jucătoarele alb-roşii au intrat foarte bine în meci, au condus la debut, însă din sfertul al doilea adversarele au revenit şi au trecut la timonă. Chiar dacă au avut şansa să revină pe tabelă, Ruxandra Mihai şi colegele sale s-au reconscut învinse.

ÎNREGISTRARE VIDEO JOC

Potrivit statisticii oficiale furnizate de site-ul oficial al forului de specialitate din ţara noastră, Ruxandra Mihai şi Alexandra Ghiţă au terminat în double double, prima cu 12 puncte şi zece intercepţii iar cea de doua cu 19 puncte şi 14 recuperări. Oana Dima a câştigat 15 mingi pe urmărire însă nu a bifat decât două puncte, în timp ce Lavinia Dinu a contribuit cu cinci puncte. Roxana Mihai şi Georgiana Ifrim şi-au împărţit, în mod egal, patru puncte, prea puţin însă pentru o posibilă victorie. Gruparea din Capitală a evoluat fără Livia Mariea, bolnavă, suspectă de bronho-pneumonie, sportiva rămânând acasă, la această absenţă adăugându-se şi cele ale Mariei Topîrceanu şi Mariei Stratulat, care au decis să rămână la testările de clasa a şasea şi să nu facă deplasarea la turneul final al categoriei sub 14 ani.

Direct Toate meciurile din cadrul competiţiei feminine a Campionatului Naţional Under 14 sunt transmise pe site-ul youtube, live. După încheierea disputelor, partidele rămân pe portalul respectiv şi pot să fie vizualizate oricând. Detalii aflaţi accesând acest link...

Cu trei absenţe importante în lot, conducerea tehnică a echipei Baschet Club Star a fost nevoită să aducă două jucătoare doar pentru această fază a întrecerii, legitimându-le pe Ana Stănescu şi pe Daria Chiper, sportive care, în acest sezon, nu au prins nici măcar un meci de verificare. În aceste condiţii, fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au avut şanse prea mari în faţa adversarelor, chiar dacă Ruxandra Mihai şi Alexandra Ghiţă au lăsat impresia că alb-roşiile nu vor avea probleme, deschizând disputa cu un parţial de 16-11. Sfertul al doilea a fost unul în care prahovencele au dominat total, au egalat şi s-au desprins la 28-22 la jumătatea întâlnirii. Chiar şi aşa, fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au renunţat să mai spere.

Cu trei minute înainte de sirenă, bucureştencele s-au apropiat până la 40-44 şi au dat impresia că pot reveni, după coşul marcat de Alexandra Ghiţă, din spaţiul de trei secunde, atunci când a mai existat doar o posesie diferenţă, cu 120 de secunde înainte de final. Au urmat, din păcate, două greşeli în ofensivă, mingi care au făcut, în cele din urmă, diferenţa. Formaţia CSŞ Ploieşti s-a impus în ultimul minut şi a închis tabela la 51-42. În celălalt meci din grupă, aşa cum a fost de aşteptat, LPS Arad a dispus de CSŞ Târgovişte cu 74-50. Joi, echipa Baschet Club Star va întâlni pe LPS Arad iar CSŞ Ploieşti o va avea de înfruntat pe CSŞ Târgovişte. Pentru a putea spera la o eventuală prezenţă în semifinale, bucureştencele trebuie să fie ajutate, din păcate, şi de jocul rezultatelor, fiind la mâna altor formaţii.

În ultimul meci din faza semifinală, echipa Baschet Club Star s-a impus la Braşov, scor 64-53 cu Braşovia, din localitate. Detalii aici...

Niciun comentariu: