sâmbătă, 25 ianuarie 2014

ONSS. Fetele s-au impus şi în faza pe Bucureşti

Sursa foto: Rozica Dimitriu
Jucătoarele alb-roşii, eleve la Şcoala Gimnazială 119, au câştigat faza finală pe Bucureşti a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, disciplina baschet feminin, întrecere care a avut loc în perioada 24-25 ianuarie la Şcoala 30 "Grigore Ghica Voievod" din Capitală. Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Ioana Săndulescu, Monica Ciobanu, Roxana Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim, Denisa Ţurcan, Maria Topîrceanu, Lavinia Dinu, Cristina Grigore dar şi Ana Florea, fostă echipieră a Star, au bifat patru victorii la rând.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Coordonate de pe bancă de doamna profesor Corina Filipescu, jucătoatele alb-roşii şi-au adjudecat toate cele patru dispute pe care le-au avut la faza pe Capitală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, disciplina baschet feminin. Reprezentând Şcoala Gimnazială 119, fetele au avut un parcurs perfect şi vor reprezenta Bucureştiul la turneul final pe ţară, din perioada 3-6 aprilie. Este pentru al doilea an consecutiv când componentele Baschet Club Star ajung în ultimul act al ONSS, după ce, sezonul trecut, Ruxandra Mihai, Diana Şuşnea şi colegele acestora au fost prezente la Galaţi la faza finală, acolo unde au încheiat pe poziţia a cincea în România, reuşind să se impună în două din cele patru partide pe care le-au disputat atunci. Potrivit calendarului copetiţional al ONSS, ultimul act se va desfăşura la Alba Iulia.

Statistică Componentele echipei Baschet Club Star care învaţă în Şcoala 119 nu au pierdut niciun meci în acest sezon la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar. În etapa pe sector, jucătoarele alb-roşii au bifat patru victorii din tot atâtea partide programate. Detalii aici...

La etapa pe municipiu, din perioada 24-25 ianuarie 2014, componentele echipei Baschet Club Star au câştigat grupa din care au făcut parte, în faza de calificare. Cel mai dificil şi mai spectaculos meci a fost cel cu selecţionata Colegiului Naţional Bilingv "George Coşbuc", întâlnirea care s-a încheiat cu scorul de 34-25 pentru alb-roşii, însă acesta nu reflectă realitatea de pe teren. Jocul a fost deosebit de disputat, ambele formaţii fiind, pe toată durata acestuia, la o distanţă de maximum două posesii. Câteva mici carenţe în defensiva adversarelor şi un coş venit dintr-o acţiune personală a Dianei Şuşnea au desprins Şcoala 119 în învingătoare. A urmat un meci fără istoric, scor 37-10, cu Şcoala Gimnazială 280 care a şi adus calificarea cu maximum de puncte, patru, în semifinalele fazei pe municipiu.

Ruxandra Mihai a evoluat fără greşeală în semifinale, acolo unde Şcoala 119 a dispus de Şcoala 3 Bucureşti cu scorul de 55-37. Căpitanul alb-roşiilor şi-a condus colegele spre finală, marcând 22 de puncte plus alte opt pase decisive şi tot atâtea intercepţii. Ultimul act a avut loc sâmbătă dimineaţă, adversara componentelor echipei Baschet Club Star fiind tot selecţionata Colegiului Naţional Bilingv "George Coşbuc". Şi de această dată a fost un meci la fel de echilibrat ca cel din grupe, însă avantajul fetelor coordonate de Corina Filipescu a fost ecartul pe care l-au luat încă din debutul întâlnirii, menţinut, în cele din urmă, până la final, atunci când tabela a indicat 33-25 pentru Şcoala 119. În urma acestui rezultat, Şcoala119 a obţinut calificarea la etapa pe ţară fără înfrângere, bifând în acest sezon, în total, opt victorii.

În anul şcolar precedent, componetele echipei Baschet Club Star au reprezentat Şcoala Gimnazială 119 la faza finală. Detalii aici...

Niciun comentariu: