luni, 4 noiembrie 2013

MASCULIN. Băieţii sunt de neînvins: 50-34 cu Vilis

Foto, arhivă: David Iancu (la minge)
După patru etape disputate în seria a patra de calificare a Campionatului Municipal masculin de minibaschet, echipa Baschet Club Star a rămas neînvinsă în această competiţie şi este lider în grupa sa cu maximum de puncte. În ultima partidă susţinută în disputa din Capitală, jucătorii alb-roşii s-au impus, în deplasare, sâmbătă, în faţa formaţiei Vilis, cu scorul de 50-34, după o întâlnire pe care băieţii pregătiţi de Orlando Butilică şi-au adjudecat-o în cea de-a doua perioadă, acolo unde s-a şi mărit decisiv ecartul dintre cele două grupări.

Echipa Baschet Club Star a acumulat opt puncte în primele patru etape, maximum posibil, şi se află pe primul loc în seria a patra de calificare, la o lungime în faţa formaţiei CSŞ 5 Bucureşti, grupare care are un meci mai puţin disputat. Pe locul al treilea se situează CSŞ Steaua, urmată de Vilis, Steaua Magic, BC Otopeni şi ACS Voluntari. Primele două clasate vor accede în fazele superioare ale Campionatului Municipal masculin de minibaschet, acolo unde se va da lupta pentru medalii. Băieţii pregătiţi de Orlando Butilică mai au de jucat cu CSŞ 5 Bucureşti şi cu CSŞ Steaua iar în cazul în care îşi vor adjudeca ambele întâlniri sunt cu un pas în ruda următoare a întrecerii din Capitală. Turul se va încheia înainte de vacanţa de iarna iar returul va începe în a doua săptămână a lunii ianuarie 2014 şi se va termina la mijlocul lunii martie.

Statistică În etapa a treia a Campionatului Municipal masculin de minibaschet, băieţii pregătiţi de Orlando Butilică au câştigat în faţa formaţiei ACS Voluntari, scor 38-11 pe teren, însă partida a fost omologată cu scorul de 20-0 în favoarea echipei Baschet Club Star.

Meciul dintre echipele Vilis şi Baschet Club Star, desfăşurat pe terenul primei formaţii, a început destul de bine pentru jucătorii alb-roşii care, după un debut de partidă mai timid, şi-au intrat în ritm şi au încheiat primul sfert în avantaj, scor 8-4. Cea de-a doua perioadă a decis, practic, învingătoarea. Băieţii pregătiţi de Orlando Butilică au marcat aproape de fiecare dată iar gazdele nu au avut un răspuns pe măsură în atac, astfel că, la pauza mare, tabela a indicat 32-15 pentru Răzvan Minculescu, Georgian Harnagea, David Iancu şi colegii acestora. După reluare, amfitrionii au echilibrat vizibil întâlnirea şi au fost egalii componenţilor echipei Baschet Club Star, însă nu s-a mai putut face nimic pentru ca ecartul să fie unul favorabil celor de la Vilis, astfel că BC Star a bifat un nou succes la Under 12, scor 50-34.

Răzvan Minculescu a realizat un meci aproape perfect, cele şase greşeli neforţate din statistica sa fiind însă sub cele 18 puncte şi 11 recuperări plus patru pase decisive. Radu Dună a marcat patru puncte iar David Iancu şi-a făcut treaba sub panou, acolo de unde a fructificat aproape orice minge câştigată pe urmărire. Dragoş Toma şi Alexandru Cişmaşu au ajutat din plin defensiva în timp ce Matei Şohan a uimit asistenţa cu câteva execuţii de efect. Matei Toader şi Georgian Harnagea au mai adus alte patru puncte pentru succesul alb-roşiilor. Runda viitoare, sâmbătă, 9 noiembrie, echipa Baschet Club Star va întâlni, pe teren propriu, în sala Şcoliii Gimnaziale 103, pe Clubul Sportiv Şcolar 5 Bucureşti în derby-ul seriei a patra de calificare din cadrul Campionatului Municipal masculin de minibaschet.

Într-o altă partidă susţinută de jucătorii alb-roşii în cadrul Campionatului Municipal masculin de minibaschet, echipa Baschet Club Star a trecut şi de Steaua Magic II Bucureşti. Detalii aici...

Niciun comentariu: