luni, 21 octombrie 2013

UNDER 15. Star a trecut şi de Solaris cu 85-32

Fetele de la Star au dominat jocul
Cele 23 de puncte marcate, duminică dimineaţă, de Diana Şuşnea, în meciul dintre echipele Baschet Club Star şi Solaris Ploieşti, scor 85-32, au reprezentat un nou record personal al jucătoarei alb-roşii, precedentul fiind de 18. Partida a contat pentru turneul de sală al seriei preliminare E din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15, întrecere care are loc în perioada 19-20 august în sala liceului "Henri Coandă" din Capitală. Într-o altă dispută, ACS Champions a surclasat pe CSŞ Ploieşti cu 103-50.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

În urma victoriei din meciul cu Solaris Ploieşti, echipa Baschet Club Star şi-a consolidat poziţia care-i asigură un loc în fazele superioare ale Campionatului Naţional feminin Under 15, acolo unde fetele pregătite de Valentin Bâlă vor avea de înfruntat, cel mai probabil, formaţiile CSŞ Târgovişte, CSŞ 1 Constanţa, Phoenix Constanţa, ACS Champions Bucureşti şi CSŞ Ploieşti. Următorul interval în care vor avea loc etape la această categorie va fi cel din 8-10 decembrie, atunci când se vor cunoaşte şi cele 12 grupări care vor accede la turneul semifinal. Cristina Grigore nu a fost folosită nici de această dată, pivotul alb-roşiilor suferind de apofizie, în timp ce alte două sportive, Maria Topîrceanu şi Ana Florea, nu au fost trecute pe foaia de arbitraj pentru disputa cu team-ul din judeţul Prahova. 

Statistică În prima zi a turneului din Capitală, din sala liceului "Henri Coandă", echipa Baschet Club Star a trecut de formaţia CSŞ Ploieşti, scor 82-65, după un meci deosebit de disputat în care fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au desprins după pauză. Detalii puteţi citi aici... 

Cu un excelent apetit de joc, Diana Şuşnea şi-a dirijat foarte bine colegele în partida cu formaţia Solaris Ploieşti. Jucătoarea alb-roşiilor a avut o prestaţie deosebită şi a încheiat meciul cu 23 de puncte, echivalentul unui nou record personal, precedentul fiind de 18 puncte, stabilit sezonul trecut. Roxana Mihai a terminat cu 15 puncte trecute în cont la care a mai adăugat şase intercepţii şi patru pase decisive, în timp ce Alexandra Marin a combinat pentru un total de 12 puncte. Roxana Agachi a mai adăugat alte 11 puncte în contul bucureştencelor iar Oana Dima a mai adus alte zece puncte, la acestea adăugându-se cele cinci puncte ale Georgianei Ifrim plus reuşitele venite pe mâna sportivelor Denisa Ţurcan, Livia Mariea şi Ruxandra Mihai, ultimele trei fiind folosite mai puţin în acest joc, unul mult mai uşor.

Echipa Baschet Club Star a condus pe toată durata meciului de duminică, cu formaţia Solaris Ploieşti, avantajul jucătoarelor alb-roşii mărindu-se treptat, până la un maximum de 53 de puncte. După primele zece minute de la primul angajament, tabela a indicat deja un ecart destul de greu de egalat, scor 23-6 pentru alb-roşii, avantaj mărit la pauza mare până la 45-18. După reluare, bucureştencele au continuat să-şi impună ritmul şi să distanţeze la 59-28, chiar dacă au ratat destul de mult şi fără a fi cu titularele pe teren. Ultimele zece minute nu au mai contat decât pentru statistică ia fetele pregătite de Valentin Bâlă au câştigat cu 85-32. În urma acestui rezultat, indiferent de rezultatul disputei din reuniunea de seară, cu ACS Champions, BC Star a obţinut calificarea pentru fazele superioare.

Toare rezultatele echipei Baschet Club Star în acest sezon, la toate categoriile de vârstă, la masculin şi la feminin, pot fi accesate aici... 

Niciun comentariu: