luni, 28 octombrie 2013

MUNICIPAL. Victorie clară cu BC 97 Buc., 93-14

Sursa foto: arhivă BC Star
După ce, în urmă cu o săptămână, Diana Şuşnea şi-a doborât propriul record la puncte marcate, căpitanul alb-roşiilor a realizat o nouă performanţă a carierei, duminică, în meciul dintre echipele Baschet Club Star şi BC 97 Bucureşti, atunci când şi-a trecut în cont un total de 29 de puncte, cu şase mai multe decât precedenta reuşită la acest nivel statistic. Fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus, pe propriul teren, cu scorul de 93-14 şi au rămas pe locul doi în clasament, după liderul ACS Champions şi înaintea celor de la CS Olimpia Bucureşti.

Chiar dacă au fost trecute pe foaia de arbitraj, Alexandra Marin şi Oana Dima, ambele accidentate, nu au fost folosite în meciul de duminică, cu formaţia BC 97 Bucureşti, din cadrul etapei a treia a Campionatului Municipal de junioare doi, sportive născute în anii 1998-1999 şi mai mici. Pentru această întâlnire, conducerea tehnică a alb-roşiilor a decis să le menajeze şi pe Georgiana Ifrim, Amalia Cranta, Maria Stratulat şi pe Ioana Săndulescu, astfel că în lot au apărut Ingrid Paraschiv, Lavinia Dinu şi Maria Topîrceanu, în timp ce Denisa Ţurcan a devenit o prezenţă obişnuită în gruparea pregătită de Valentin Bâlă. Cristina Grigore a rămas, deocamdată, în afara lotului, ea suferind o apofizită, fiind incertă prezenţa sa în acest an. Cu toate acestea, Diana Şuşnea şi colegele sale au avut o prestaţie foarte bună şi au câştigat meritat jocul.

Statistică În etapa precedentă, în cadrul Campionatului Municipal de junioare doi, echipa Baschet Club Star s-a deplasat la Olimpia Bucureşti, acolo unde jucătoarele alb-roşii s-au impus cu scorul de 76-54, la capătul unei partide deosebit de interesante. Detalii aici... 

Jucătoarele alb-roşii au intrat destul de bine în meci şi au condus cu 22-4 după primul sfert. Formaţia de bază a echipei Baschet Club Star a fost alcătuită din Diana Şuşnea, Roxana Mihai, Ruxandra Mihai, Livia Mariea şi Roxana Agachi. Denisa Ţurcan, Ingrid Paraschiv, Maria Topîrceanu şi Lavinia Dinu au intrat şi ele până la pauza mare, atunci când ecartul a crescut la 48 de puncte pe tabela de marcaj, scor 56-8. După reluare, evoluţia partidei nu s-a mai schimbat iar diferenţa a urcat până la 78-8, după 30 de minute, echivalentul unui parţial perfect, 22-0, în cea de-a treia perioadă. Întâlnirea s-a încheiat cu scorul de 93-14, rezultat care le-a adus pe fetele pregătite de Valentin Bâlă pe locul al doilea în clasamentul Campionatului Municipal feminin de junioare doi, categoria sub 16 ani.

Livia Mariea a reuşit, în meciul cu formaţia BC 97 Bucureşti, o prestaţie foarte bună, decarul echipei Baschet Club Star având o linie statistică excelentă, cu zece puncte, opt intercepţii, nouă recuperări şi trei pase decisive. Diana Şuşnea a fost coşghetera meciului de duminică, din etapa a treia a Campionatului Municipal de junioare doi, căpitanul alb-roşiilor trecându-şi în cont un nou record personal la puncte marcate, 29. Roxana Mihai şi Ruxandra Mihai şi-au împărţit, în mod egal, 42 de puncte, ambele având câte o double double în această dispută, în timp ce Roxana Agachi a terminat cu patru puncte. Introdusă în sfertul al doilea, Lavinia Dinu şi-a câştigat dreptul de a evolua destul de mult, prin prestaţia sa, componenta echipei Baschet Club Star bifând opt puncte în dretul său la Under 16.  

Toate rezultatele, clasamentele şi etapele complete din cadrul Campionatului Municipal de junioare doi pot fi accesate aici... 

Niciun comentariu: