sâmbătă, 6 iulie 2013

UNDER 12. Victorie muncită cu Reghin, scor 45-42

Meciul cu Reghin a fost foarte disputat
Cu trei jucătoare care au marcat cel puţin zece puncte, echipa Baschet Club Star a reuşit o victorie superbă, vineri seară, scor 45-42, cu formaţia Colegiul "Alexandru Ceuşianu" Reghin, după ce gruparea adversă a condus la o diferenţă de 12 puncte, tabela indicând 34-22 pentru ardelence în minutul 27. Acest succes de la turneul final al Ligii Naţionale Under 12 feminin le aduce pe alb-roşii să se lupte pentru poziţiile 21-22 în ţară, la categoria de vârstă rezervată sportivelor născute în anii 2001-2002.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Teodora Ciupitu a terminat meciul cu formaţia Colegiul "Alexandru Ceuşianu" Reghin cu zece puncte marcate plus 11 recuperări în timp ce Maria Topîrceanu a bifat aceeaşi cifră pe foaia de arbitraj în dreptul punctelor acolo unde Lavinia Dinu a fost principala realizatoare a echipei Baschet Club Star cu un total de 13 puncte plus alte şase intercepţii şi cinci recuperări. Amalia Cranta şi Maria Stratulat şi-au împărţit, în mod egal, 12 puncte, gruparea din Capitală având doar cinci sportive care au marcat din acţiune. După un început destul de bun, alb-roşiile le-au permis adversarelor să revină în joc şi să-şi impună ritmul, astfel că bucureştencele au alergat până aproape de final după o victorie muncită şi destul de importantă pentru moralul fetelor pregătite de Valentin Bâlă şi de Ioana Topîrceanu, acestea urmând să se lupte pentru locul 21.

Statistică La actuala ediţie a turneului final din cadrul Ligii Naţionale de Minibaschet feminin, categoria sub 12 ani, echipa Baschet Club Star a disputat, până vineri seară, opt meciuri, patru dintre acestea fiind câştigate şi tot atâtea pierdute. Rezultatele le puteţi vedea aici...

Bianca Butilică, Lavinia Dinu, Maria Stratulat, Amalia Cranta şi Irina Carp au fost titularele alb-roşiilor în partida cu formaţia Colegiul "Alexandru Ceuşianu" Reghin. Trioul Lavinia Dinu, Amalia Cranta şi Maria Stratulat a combinat perfect şi a reuşit un avans de trei puncte, scor 13-10, după primul sfert. În cea de-a doua perioadă, Ingrid Paschiv şi Teodora Ciupitu au încercat, pe cât posibil, să acopere greşelile Mariei Topîrceanu, ultima având un debut nu tocmai reşit în acest joc. În aceste condiţii, ardelencele au egalat şi au întors rezultatul până la pauza mare, atunci când tabela a indicat 28-22 pentru gruparea din Reghin. Mai mult, în minutul 27 diferenţa a crescut până la scorul de 34-22, după un parţial de 4-0 pentru adversare, moment în care alb-roşiile au replicat imediat şi au început să-şi revină.

Astfel, după 30 de minute ecartul s-a micşorat la 38-33 pentru ardelence pentru ca, în minutul 38 să se înregistreze egalitate la 40 după un coş înscris de Teodora Ciupitu. Au urmat două acţiuni ofensive finalizate de fiecare parte iar bucureştencele au preluat conducerea, 43-42, după ce Maria Topîrceanu a înscris de la linia de libere una din cele două aruncări de care a beneficiat. Adversarele au avut posibilitatea să revină însă Lavinia Dinu a blocat o posibilă aruncare decisivă pentru ca tot ea să marcheze pentru 45-42. Au urmat apoi 30 de secunde în care fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Ioana Topîrceanu s-au apărat perfect şi şi-au adjudecat victoria şi dreptul de a evolua pentru locurile 21-22 în România contra formaţiei CSŞ 1 Constanţa, jocul urmând să se dispute sâmbătă dimineaţă.

Într-un alt meci din cadrul turneului final al Ligii Naţionale Under 12, la feminin, jucătoarele alb-roşii au pierdut partida cu "U" For You Cluj. Detalii aici...

Niciun comentariu: