vineri, 5 iulie 2013

UNDER 12. Star, eşec cu "U" For You Cluj, 44-47

Chiar dacă a pierdut, vineri dimineaţă, scor 44-47, partida cu formaţia CS "U" For You Cluj, echipa Baschet Club Star a reuşit unul dintre cele mai frumoase meciuri de la turneul final al Ligii Naţionale Under 12 la feminin, competiţie care are loc la Târgu Mureş. Jucătoarele alb-roşii au disputat, până acum, şapte partide la întrecerea rezervată sportivelor născute în anii 2001-2002, trei întâlnirii fiind victorii. Fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Ioana Topîrceanu vor evolua pentru locurile 21-24 în ierarhia finală.

VEDEŢI AICI REZULTATELE

După un început dezastruos în meciul cu formaţia "U" For You Cluj, scor 6-18 la capătul primei perioade, jucătoarele alb-roşii au început să recupereze, treptat, un deficit de 16 puncte, atât cât a indicat tabela în minutul 12, ardelencele având 22-6. Maria Stratulat a adus două coşuri la rând iar Amalia Cranta a înscris de sub panou prevestind, parcă, debutul unui final de infarct. La pauza mare ecartul s-a stabilizat la la 13 puncte, scor 15-28, deficitul pe care echipa Baschet Club Star îl avea de remontat fiind, teoretic, aproape imposibil de egalat, mai ales la un campionat în care timpul efectiv de joc nu se opreşte atunci când posesia nu aparţine niciuneia dintre grupări. Sfertul al treilea a debutat cu o excelentă realizare a Laviniei Dinu, sportiva fiind pusă foarte bine în valoare de Amalia Cranta.

Statistică Într-un alt meci disputat la turneul final al Ligii Naţionale Under 12, la feminin, echipa Baschet Club Star nu a avut probleme, joi seara, în faţa formaţiei Vendor II Odorheiul Secuiesc, jucătoarele alb-roşii impunându-se, aşa cum era de aşteptat, cu scorul de 52-16.

Treptat, distanţa dintre cele două echipe s-a micşorat iar după 30 de minute jucătoarele alb-roşii au mai avut de recuperat nouă puncte, după un parţial de 17-13 în cea de-a treia perioadă, echivalentul a 41-32 pentru adversare. Ultimul sfert a adus un final de infarct. Amalia Cranta şi colegele sale au remontat handicapul şi s-au apropiat la 41-45 cu un minut înainte de sirenă. Teodora Ciupitu a înscris de sub panou iar Amalia Cranta a transformat o aruncare liberă din două, astfel că tabela a indicat 45-44 pentru "U" For You Cluj în ultimele 40 de secunde. Lavinia Dinu a avut însă o poziţionare greşită în defensivă, lucru ce a permis ardelencelor să finalizeze pentru 47-44. După un timp de odihnă cerut de tehnicienii alb-roşii, Maria Stratulat a ratat singură cu panoul iar Teodora Ciupitu a imitat-o câteva secunde mai târziu.

Fără a evolua prea strălucit în prima parte a întâlnirii, componentele echipei Baschet Club Star au revenit superb în finalul meciului de vineri dimineaţă, contra formaţiei "U" For You Cluj, însă fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Ioana Topîrceanu nu au avut puterea să se impună. Totuşi, per ansamblu, evoluţia alb-roşiilor în această partidă a fost una pozitivă, mai ales în ultimele două sferturi, acolo unde parţialul a fost de 28-19 pentru gruparea din Capitală. În urma eşecului din prima reuniune a zilei, echipa Baschet Club Star va disputa, vineri seară, pe terenul şapte de la Şcoala 18 din Târgu Mureş, de la ora 19.00, un meci pentru locurile 21-24 în România în faţa formaţiei Colegiul "Al. Ceuşianu" Reghin. În cazul unei victorii, Star va întâlni, sâmbătă, câştigătoarea dintre Crişul Oradea şi CSŞ 1 Constanţa.

Într-un alt meci disputat la turneul final al Ligii Naţionale Under 12 feminin de la Târgu Mureş, echipa Baschet Club Star a fost învinsă de Phoenix Constanţa. Detalii aici...

Niciun comentariu: