luni, 10 iunie 2013

UNDER 12. Star a trecut de CSŞ 2 Bucureşti: 23-19

Fetele au şase victorii la rând la U12
Lavinia Dinu a evoluat perfect şi a marcat 12 puncte pentru victoria echipei Baschet Club Star, scor 23-19, în meciul de duminică, de pe teren propriu, din faţa formaţiei Clubul Sportiv Şcolar 2 Bucureşti. Partida a contat pentru etapa a şasea a Campionatului Municipal feminin sub 12 ani, grupa valorică B. În urma acestui rezultat fetele pregătite de Ioana Topîrceanu şi-au adjudecat cu maximum de puncte, şase, primul loc într-o serie din care au mai făcut parte grupările Viitorul, CSŞ 2 şi Vilis. Poziţia de lider le-a asigurat alb-roşiilor prezenţa la turneul final.

Partida dintre echipele Baschet Club Star şi Clubul Sportiv Şcolar 2 Bucureşti, de duminică, din sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103, a contat doar pentru adversare, jucătoarele alb-roşii fiind deja calificate cu o rundă înainte la ultimul act al Campionatului Municipal feminin sub 12 ani, grupa valorică B. În cazul unui succes, oaspetele şi-ar fi asigurat şi ele prezenţa la turneul final cu o victorie în plus în faţa celor de la Viitorul, eşecul aducând cea de-a doua grupare alături de fetele pregătite de Ioana Topîrceanu. În rol de mediatoare între cele două team-uri, Lavinia Dinu şi colegele sale au evoluat perfect şi au încheiat seria din care au făcut parte cu şase victorii din tot atâtea posibile, fără a se gândi vreo clipă ce adversar să-şi aleagă pentru faza următoare a acestei competiţii, chiar dacă ar fi avut şi această posibilitate.

Statistică În ultimul meci susţinut în cadrul Campionatului Municipal feminin sub 12 ani, echipa Baschet Club Star s-a impus, în deplasare, scor 52-33, în faţa formaţiei Viitorul. De la alb-roşii, Amalia Cranta a marcat, în acea întâlnire, 14 puncte şi a fost coşghetera partidei.

Maria Stratulat şi Maria Topîrceanu au adus primele trei puncte pentru echipa Baschet Club Star în meciul de duminică din faţa formaţiei CSŞ 2 Bucureşti. Adversarele au replicat şi ele abia după reuşita de senzaţie a Laviniei Dinu, sportiva alb-roşiilor marcând, fără îndoială, coşul meciului, după o pătrundere superbă finalizată pe un excelent procedeu realizat pe mâna dreaptă. După zece minute de la primul angajament tabela a indicat 5-1 pentru amfitrioane care nu au avut-o pe parchet pe Amalia Cranta, accidentată de o sportivă a oaspetelor. Diferenţa a crescut şi după sfertul al doilea, atunci când fetele pregătite de Ioana Topîrceanu s-au desprins la un avantaj de şase puncte, scor 7-1. Ratările şi greşelile de tehnică au făcut ca, la jumătatea disputei, tabela să adune foarte puţine puncte, sub zece.

După reluare, ambele formaţii s-au concentrat pe faza defensivă şi au reuşit, în numai zece minute, peste dublul punctelor realizate în prima repriză. În sfertul al treilea am înregistrat un parţial de 10-8 pentru alb-roşii, egalul a 17-9 pe tabela de marcaj în minutul 30. Lavinia Dinu, de două ori, şi Maria Topîrceanu, o singură dată, au mai finalizat pentru victoria cu scorul de 23-19 a echipei Baschet Club Star în faţa celor de la CSŞ 2 Bucureşti. De la amfitrioane, Lavinia Dinu şi-a trecut în cont 12 puncte, Maria Topîrceanu a marcat şase puncte, Maria Stratulat a adăugat alte trei iar Ingrid Paraschiv a contribuit şi ea cu două puncte. Amalia Cranta nu a putut să-şi facă jocul obişnuit fiind, din păcate, accidenată destul de grav de două ori, ultima dată chiar în zona arcadei, însă sportiva îşi va putea relua pregătirea normal.

Pentru a putea vedea o galerie foto de la meciul dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ 2 Bucureşti, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: