luni, 17 iunie 2013

MUNICIPAL. Fetele de la Under 12 sunt în obiectiv

Svetlana Drăguşin a premiat echipele
Chiar dacă nu a dispus de un lot de un minimum de zece jucătoare, echipa Baschet Club Star a fost înscrisă în grupa valorică B din cadrul Campionatului Municipal feminin sub 12 ani, tocmai pentru că formaţia alb-roşiilor nu a beneficiat de cel mai mic număr de sportive pentru a lua startul în prima serie valorică. În aceste condiţii, fetele pregătite de Ioana Topîrceanu au avut ca obiectiv câştigarea întrecerii în care au luat parte, lucru care s-a întâmplat, de altfel, la finele acestei stagiuni, încheiată cu victorii.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Turneul final al Campionatului Municipal feminin sub 12 ani, grupa valorică B, a fost unul perfect pentru echipa Baschet Club Star, care a câştigat toate cele trei meciuri pe care le-a disputat în baza sportivă "Sport Arena" din Capitală. În partida de debut, jucătoarele alb-roşii au primit vizita formaţiei Dan Dacian 2 Bucureşti pe care au învins-o cu scorul de 36-9, la capătul unei dispute dominate încă din primul minut. A urmat meciul cu CS 4Sports, acolo unde fetele pregătite de Ioana Topîrceanu nu au dat nici de această dată înapoi şi s-au impus cu un categoric 34-10. În ultima întâlnire, Amalia Cranta şi colegele sale nu au avut probleme cu team-ul Viitorul, scor 48-7, acesta fiind şi jocul care le-a adus componentelor BC Star primul loc în grupa valorică B, astfel că lotul de Under 12 se gândeşte acum la Liga Naţională de la Tg. Mureş.

Statistică Pentru a putea vedea rezultatele şi clasamentele finale ale ultimei faze a Campionatului Municipal feminin, atât la categoria babybaschet cât şi la minibaschet, puteţi accesa acest link. Partidele au avut loc în perioada 15-16 iunie în cadrul bazei "Sport Arena".

La cele trei meciuri din cadrul turneului final al Campionatului Municipal feminin sub 12 ani, sportive născute în anii 2001-2002 şi chiar mai mici, echipa Baschet Club Star a avut o medie de 39,33 puncte marcate şi doar 8,66 puncte primite pe joc. Cele mai multe puncte marcate într-o întâlnire de o sportivă a alb-roşiilor au fost bifate de Lavinia Dinu şi de Maria Topîrceanu, ambele cu 12 puncte realizate în disputa cu formaţia Viitorul. O altă premieră la acest turneu a fost recordul de patru puncte al Anei Stratulat, componenta BC Star fiind la primele reuşite din acţiune din carieră. Cea mai eficientă jucătoare a fost Lavinia Dinu, autoare a nouă puncte, cinci recuperări şi trei pase decisive pe meci. Amalia Cranta s-a remarcat mai ales în faza defensivă iar Ingrid Paraschiv a dominat la capitolul intercepţii cu un total de 15 în turneul final de minibaschet feminin.

La această fază a Campionatului Municipal feminin sub 12 ani, echipa Baschet Club Star a prezentat un lot format din opt jucătoare, acestea fiind căpitanul Amalia Cranta, Lavinia Dinu, Maria Stratulat, Ingrid Paraschiv, Maria Topîrceanu, Ana Stratulat, Bianca Butilică şi Irina Carp. Toate aceste sportive au avut o medie de cel puţin 18 minute pe meci, astfel că fiecare a avut posibilitatea de a evolua destul de mult într-un turneu care s-a anunţat destul de dificil. De-a lungul acestui sezon au mai fost pe teren pentru alb-roşii, la această categorie, Daria Chiper, Monica Ciobanu, Raluca Luca şi Felicia Grigore. În competiţia din Capitală, fetele pregătite de Ioana Topîrceanu au avut ca obiectiv câştigarea grupei valorice B, lucru care s-a îndeplinit la turneul final din perioada 15-16 iunie cu un parcurs perfect.

Toate rezultatele Campionatelor Municipale feminine, din acest sezon, la toate categoriile de vârstă, le puteţi găsi accesând acest link...

Niciun comentariu: