luni, 18 februarie 2013

PERFORMBASCHET. Zece jucătoare selecţionate

La sfârşitul acestei săptămâni a avut loc o nouă acţiune a forului de specialitate din ţara noastră în cadrul programului "Performbaschet - Un pas înainte", singurul criteriu de selecţie a sportivilor pentru loturile naţionale. Zece jucătoare ale echipei Baschet Club Star au fost selecţionate de antrenorii coordonatori pentru şedinţele tehnico-tactice de duminică. Chiar dacă au avut etapă în cadrul Campionatului Municipal feminin de junioare trei, fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au lipsit de la acest eveniment.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Pentru această acţiune a lotului naţional au fost selecţionate 45 de sportive doar în zona Capitalei, zece dintre acestea fiind doar de la echipa Baschet Club Star. Mai mult, în prima grupă valorică au intrat şapte jucătoare alb-roşii iar alte două se află în vederile tehnicienilor pentru a face pasul către un nivel superior. Antrenamentele au avut loc, duminică, în sala "profesor Octavian Dimofte", ambele serii fiind chemate de câte două ori. Oana Dima, Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Roxana Agachi, Ana Florea (foto, la minge), Roxana Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim, Alexandra Marin şi Cristina Grigore au avut o zi foarte încărcată, cu două şedinţe tehnico-tactice în cadrul Performbaschet la care s-a mai adăugat şi meciul cu formaţia CSŞ 4, întâlnire din etapa a opta la "municipalul" de junioare III.

Info Progresul jucătoarelor alb-roşii este unul evident. În urmă cu un an, în februarie 2012, doar cinci componente ale echipei Baschet Club Star erau incluse în programul Performbaschet, numărul acestora dublându-se în acest sezon. Detalii puteţi citi accesând acest link...

În prima parte a zilei, Georgiana Ifrim, Livia Mariea şi Oana Dima au luat parte la antrenamentele din cadrul celei de-a doua grupe valorice, în timp ce Diana Şuşnea, Ana Florea, Ruxandra Mihai, Roxana Agachi, Roxana Mihai, Cristina Grigore şi Alexandra Marin s-au pregătit alături de sportivele din prima serie. Cu toate acestea, selecţionerii nu au schimbat programul şedinţelor tehnico-tactice, toate sportivele efectuând aceleaşi exerciţii alături de coordonatorul FRB pentru programul Performbaschet din zona Capitalei, Svetlana Drăguşin, de Igor Georgiev, Florina Căpăţînă, Marian Enache şi de Cristina Măcărescu. În reuniunea de seară, toate cele zece componente ale echipei Baschet Club Star au fost prezente la prima grupă valorică, acolo unde au fost chemate 16 baschetbaliste din zona Bucureşti.

Antrenorii din cadrul programului Performbaschet au fost mulţumiţi de modul în care s-au pregătit componentele echipei Baschet Club Star la şedinţele tehnico-tactice de duminică. Potrivit site-ului oficial al forului de specialitate din ţara noastră, următoarea acţiune a loturilor naţionale feminine, ani de naştere 1999-2000, va avea loc în perioada 27-28 aprilie. Până la acest interval însă oficialii din cadrul federaţiei ar putea convoca sportivele şi în 16-17 martie, însă este puţin probabil deoarece se suprapune cu o etapă din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14 sau, dacă va fi o săptămână mai devreme, cu ultimul turneul de sală de la categoria sub 13 ani feminin. După un sfârşit de săptămână deosebit de încărcat, jucătoarele alb-roşii au primit liber pentru luni, urmând să revină în sală marţi seara.

Pentru a afla şi alte detalii legate de ultima acţiune din cadrul programului "Performbaschet - Un pas înainte", accesaţi acest link...

Niciun comentariu: