sâmbătă, 23 februarie 2013

MUNICIPAL. Succes extern cu Olimpia, scor 46-37

După un meci pe care l-au controlat în mare parte, în care adversarele nu au reuşit să-şi impună ritmul, jucătoarele alb-roşii s-au impus, sâmbătă, în deplasare, scor 46-37, în faţa formaţiei Olimpia 1 Bucureşti. În urma acestui rezultat, cele două grupări au făcut schimb de locuri în clasamentul Campionatului Municipal feminin de junioare trei, fetele pregătite de Valentin Bâlă fiind acum pe locul al doilea, cu şapte victorii din nouă posibile, la două lungimi în spatele liderului ACS Champions, team care a adunat maximum de puncte.

Chiar dacă nu a evoluat la randament maxim, nefiind refăcută total după o uşoară accidentare la genunchi, Alexandra Marin a câştigat duelul cu adversara sa directă şi a dominat spaţiul de trei secunde, acolo de unde a strâns 15 puncte, zece recuperări, trei capace şi o intercepţie. Ana Florea şi-a ajutat colega de echipă cu nouă puncte şi două pase decisive în timp ce Ruxandra Mihai a mai înscris opt puncte iar Roxana Agachi şase. Componentele Baschet Club Star s-au descurcat destul de bine şi în faţa defensivei "în zonă" pe care formaţia Olimpia a folosit-o în sfertul al treilea, atunci când fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au mai fost surprinse de apărarea propusă de amfitrioane, aşa cum s-a întâmplat în partida din tur. În urma acestui succes, alb-roşiile s-au calificat la turneul final pe Bucureşti.

Statistică Într-un meci desfăşurat în etapa a doua a Campionatului Municipal feminin de junioare trei, în octombrie 2012, echipa Baschet Club Star a pierdut întâlnirea de pe teren propriu, scor 41-53, cu formaţia Olimpia 1 Bucureşti. Cronica acelui joc o puteţi citi aici...

Cristina Grigore, excelent servită de Ana Florea, a deschis seria coşurilor marcate, sâmbătă, la întâlnirea dintre echipele Olimpia 1 Bucureşti şi Baschet Club Star. Gazdele au fost conduse de două ori de jucătoarele alb-roşii însă acestea au avut puterea să revină de fiecare dată şi chiar să preia conducerea, scor 6-4. A urmat apoi un parţial perfect al fetelor pregătite de Valentin Bâlă care nu au mai primit niciun punct şi s-au desprins la 10-6 după sfertul de debut. Roxana Mihai, Oana Dima şi Alexandra Marin au combinat pentru alte 14 puncte şi tabela a indicat 24-20 la pauza mare, însă diferenţa dintre cele două team-uri ar fi putut fi şi mai mare dacă oaspetele nu ar fi avut probleme la finalizare. În aceste condiţii, amfitrioanele au putut spera la o posibilă revenire în partea a doua a jocului.

În sfertul al treilea, jucătoarele alb-roşii au reuşit să mărească, treptat, avantajul consemnat la jumătatea meciului, punând alte opt puncte în plus ceea ce a echivalat cu 38-28 pentru oaspete în minutul 30 al întâlnirii. Având o bancă mai lungă, componentele Baschet Club Star au profitat de acest lucru şi s-au desprins, treptat, până la 12 puncte diferenţă, scor 44-32 cu 120 de secunde înainte de final, însă gazdele au mai redus din acest handicap şi au închis tabela la 46-37 pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă. În urma acestui rezultat, echipa Baschet Club Star ocupă locul al doilea în cadrul Campionatului Municipal feminin de junioare trei, cu 16 puncte acumulate din nouă etape, cu două mai puţin decât liderul ACS Champions şi cu unul în plus faţă de locul al treilea, Olimpia 1 Bucureşti.

Pentru a putea vedea rezultatele complete şi clasamentul, click aici...

Niciun comentariu: