luni, 10 decembrie 2012

UNDER 12. Victorie şi cu CSŞ 6 Bucureşti, 26-19

Cele nouă puncte, cinci pase decisive şi opt recuperări reuşite, duminică, de Lavinia Dinu (foto, la minge) au fost decisive în victoria pe care jucătoarele alb-roşii au obţinut-o, în deplasare, pe terenul formaţiei Clubului Sportiv Şcolar 6 Bucureşti. Echipa Baschet Club Star s-a impus cu scorul de 26-19, după o partidă disputată, în care Maria Topîrceanu a înscris şapte puncte iar Amalia Cranta a mai adus alte cinci pentru învingătoare, care au bifat al treilea succes extern consecutiv în sezon.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO


Lavinia Dinu a marcat primele două coşuri din acţiune ale alb-roşiilor şi a distanţat echipa Baschet Club Star la un ecart de patru puncte încă din primele 120 de secunde ale întâlnirii de duminică, din deplasare, cu formaţia Clubului Sportiv Şcolar 6 Bucureşti. Replica gazdelor a venit imediat, acestea s-au apropiat la scorul de 3-4 după numai un minut, însă, pe rând, Amalia Cranta şi Maria Topîrceanu au transformat fiecare câte o aruncare liberă şi au mărit avansul oaspetelor. Din pasa Laviniei Dinu, Ingrid Paraschiv a făcut ca, după prima perioadă, fetele pregătite de Ioana Topîrceanu să aibă 12-5. Până la pauza mare am înregistrat un parţial de 6-3 al amfitrioanelor, astfel că tabela a indicat 15-11 pentru Star, la jumătatea întâlnirii, însă oaspetele au profitat de avatajul luat la debut.

Victorie În urmă cu o etapă, echipa Baschet Club Star a câştigat, tot în deplasare, scor 21-60, partida cu formaţia ACS Champions. Amalia Cranta a fost atunci cea mai bună jucătoare din lotul alb-roşiilor.

După reluare, formaţia Clubului Sportiv Şcolar 6 Bucureşti şi-a impus ritmul şi a marcat rapid trei puncte, replica jucătoarelor alb-roşii fiind una sub aşteptări. În aceste condiţii, la jumătatea celei de-a treia perioade, fetele pregătite de Ioana Topîrceanu au fost conduse la un punct, scor 15-16, fiind pentru prima dată în această întâlnire când gazdele au avut avantaj pe tabela de marcaj. Lavinia Dinu a marcat apoi din spaţiul de trei secunde, un coş superb, după care, două faze mai târziu, după ce a reuşit o intercepţie, aceeaşi sportivă a pasat decisiv pentru Maria Topîrceanu care a înscris pentru 19-16 în favoarea echipei Baschet Club Star. Ultimul sfert a aparţinut oaspetelor care au combinat pentru un parţial de 7-3, echivalentul unei victorii cu 26-19, acesta fiind al treilea succes consecutiv pe teren străin.

Cu trei victorii şi doar o singură înfrângere, grupa de jucătoare sub 12 ani a echipei Baschet Club Star pare, în acest sezon, să aibă şansa de a se lupta de la egal la egal cu formaţiile de top din Bucureşti. În Campionatul Municipal feminin Under 12, fetele pregătite de Ioana Topîrceanu au disputat doar partide de verificare deoarece lotul nu este, deocamdată, unul complet, de cel puţin zece jucătoare. Chiar şi aşa, componentele grupării din Capitală au surprins plăcut. Lavinia Dinu a fost, de departe, MVP-ul disputei cu CSŞ 6, în timp ce Amalia Cranta şi Maria Topîrceanu şi-au ajutat, de fiecare dată, colegele. De remarcat prestaţia deosebită din faza defensivă a baschetbalistelor Lavinia Dinu şi Ingrid Paraschiv, într-un meci în care Maria Stratulat şi Monica Ciobanu au punctat exact când a fost nevoie.

În primul meci disputat în acest sezon la categoria sub 12 ani, echipa Baschet Club Star a învins formaţia 4Sports. Detalii aici...

Niciun comentariu: