sâmbătă, 7 iulie 2012

UNDER 12. BC Star este vicecampioana României

Echipa de jucătoare sub 12 ani a Baschet Club Star este, începând de sâmbătă, vicecampioana naţională la categoria de vârstă a sportivelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au pierdut finala Ligii Naţionale de la Braşov, scor 42-62, în faţa formaţiei LPS Arad, şi s-au clasat pe locul al doilea din 47 de grupări înscrise în această competiţie. Turneul final a avut loc în perioada 1-7 iulie şi a adunat pe terenurile din aer liber peste 550 de sportive din România. Obiectivul alb-roşiilor a fost accederea în primele zece team-uri din ţară.

Performanţa reuşită de grupa sub 12 ani feminin este cea mai mare realizare a clubului pe plan intern, acesta fiind şi cel mai important trofeu cucerit de jucătoarele alb-roşii într-o competiţie organizată de Federaţia Română de Baschet. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au disputat zece meciuri la turneul final al Ligii Naţionale de la Braşov şi au câştigat şapte dintre acestea. Cea mai mare diferenţă de scor consemnată într-o victorie a grupării din Capitală s-a înregistrat în faţa formaţiei CSŞ Mediaş, 70-6. Meciurile pierdute de Baschet Club Star au fost cu Valbon Arad şi cu LPS Arad, de două ori. Două jucătoare de la Star, Roxana Mihai şi Alexandra Marin au fost alese în echipa de bază a turneului, ultima sportivă adjudecându-şi şi trofeul acordat celei mai de perspectivă jucătoare.

Statistică În semifinalele Ligii Naţionale Under 12 feminin de la Braşov, echipa Baschet Club Star a învins formaţia LAPI Dej cu scorul de 52-32, după un meci destul de echilibrat, mai ales în prima sa parte.

Finala Ligii Naţionale de la Braşov a adus, faţă în faţă, sâmbătă, echipele Baschet Club Star şi LPS Arad, ultima fiind marea favorită la cucerirea medaliilor de aur. Gruparea ardeleană a intrat perfect în meci şi a condus cu 18-4 după primul sfert, pe fondul unor greşeli venite din partea jucătoarelor alb-roşii, care au pierdut mai ales la capitolul experienţă, fetele pregătite de Valentin Bâlă practicând sportul cu mingea la coş de un an şi opt luni în comparaţie cu patru, câţi au adversarele în spate. Pauza mare a consemnat aceeaşi diferenţă pe tabelă, de 14 puncte, foaia de arbitraj indicând 30-16. În prima jumătate s-a decis, practic, campioana ţării la categoria sub 12 ani deoarece, după reluare, Roxana Mihai, Alexandra Marin şi colegele acestora au fost egalele rivalelor lor, însă au pierdut, în final, cu 42-62.

Sportivele alb-roşii au fost susţinute din tribune de părinţi, atmosfera de pe terenurile din cadrul bazei sportive a Liceului de Informatică de la Braşov fiind una de-a dreptul incendiară. Jucătoarele echipei Baschet Club Star au fost stropite, la finalul turneului, cu şampanie de către cei care le-au fost alături şi au fost imediat felicitate pentru performanţa realizată la această competiţie. La sosirea în Capitală, sâmbătă seara, fetele au fost aşteptate cu flori la coborârea din autocar, drept recunoştiinţă pentru victoriile obţinute. Lotul echipei Baschet Club Star pentru Liga Naţională a fost format din 13 sportive: Oana Dima, Roxana şi Ruxandra Mihai, Alexandra Marin, Livia Mariea, Maria Stratulat, Ioana Săndulescu, Amalia Cranta, Lavinia Dinu, Ingrid Paraschiv, Cristina Sultana şi din Georgiana Ifrim.

Clasamentul final al Ligii Naţionale de la Braşov poate fi accesat aici...

Pentru a vizualiza o galerie foto din timpul meciurilor disputate de Baschet Club Star la Liga Naţională de la Braşov, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: