miercuri, 4 iulie 2012

INFO. Victorie cu Mediaş şi calificare în Top 16

Jucătoarele alb-roşii au câştigat, miercuri, la prânz, cel de-al doilea meci din grupa G de calificare din cadrul Ligii Naţionale feminine Under 12 de la Braşov. Adversara grupării din Capitală a fost formaţia CSŞ Mediaş, team pe care fetele pregătite de Valentin Bâlă l-au depăşit fără probleme, scor 70-6, în ciuda condiţiilor meteo total nefavorabile. Temperatura, la ora începerii disputei, a fost de 34 de grade Celsius la umbră, lucru resimţit de sportive, chiar dacă jocul a avut loc în sală, tocmai din cauza căldurii excesive.

În urma rezultatelor înregistrate în reuniunea de miercuri, de la prânz, echipele Valbon Arad şi Baschet Club Star şi-au asigurat un loc în faza următoare a Ligii Naţionale de la Braşov, competiţie rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici. Cele două grupări vor evolua în Top 16, acolo unde sistemul va fi unul eliminatoriu, până la finala mare a acestei întreceri, când se va desemna şi campioana naţională. Formaţiile Galactica II Cluj şi CSŞ Mediaş se vor lupta pentru poziţiile 17-32 în România. Jucătoarele alb-roşii au făcut, astfel, un pas destul de mare către îndeplinirea obiectivului fixat la începutul competiţiei, acela de a se clasa în primele zece locuri la această categorie de vârstă, sportive sub 12 ani.

Succes În primul meci din cadrul grupei G de calificare, echipa Baschet Club Star a depăşit, marţi seara, formaţia Galactica II Cluj, cu scorul de 73-15, după o întâlnire dominată de jucătoarele alb-roşii.

Fără a forţa, componentele Baschet Club Star au avut o rotaţie completă şi au evoluat toate în mod egal într-o întâlnire controlată de jucătoarele alb-roşii din primul şi până în ultimul minut. Alexandra Marin şi Livia Mariea au dominat spaţiul de trei secunde, Roxana şi Ruxandra Mihai au interceptat aproape orice minge, în timp ce Oana Dima, Georgiana Ifrim, Ioana Săndulescu şi Lavinia Dinu au ajutat defensiva de fiecare dată şi au fost utile în atac. Cristina Sultana, Maria Stratulat şi Ingrid Paraschiv au surprins plăcut şi au primit minute mai multe în această dispută, mai ales că următorul joc al grupării din Capitală va fi cu liderul seriei, Valbon Arad, team care aspiră şi el la unele din primele zece locuri din România.

Joi de dimineaţă vor începe partidele din faza şaisprezecimilor de finală, acolo unde orice meci este vital, o înfrângere trimiţând orice grupare în lupta pentru locurile 9-16 iar o victorie aduce orice formaţie în lupta pentru medalii. Componentele echipei Baschet Club Star vor afla abia miercuri seară, după ora 21.00, adversarul din rundele eliminatorii, acolo unde disputele vor fi deosebit de echilibrate. LPS Arad, CSU Cuadripol Braşov, LAPI Dej, Galactica Cluj şi CSŞ Sfântu Gheorghe par să fie favoritele la primele cinci locuri în cadrul Ligii Naţionale de la Braşov, în timp ce fetele pregătite de Valentin Bâlă speră să poată răsturna, pe cât posibil, această ierarhie la categoria sportivelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici.

Pentru a vedea evoluţia jucătoarelor alb-roşii în seriile preliminare ale Ligii Naţionale, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: