sâmbătă, 14 iulie 2012

FINAL. 80 de meciuri jucate în sezonul 2011-2012

Jucătoarele alb-roşii au avut un sezon excelent şi au reuşit să-şi îndeplinească toate obiectivele fixate înaintea fiecărei competiţii la care au luat parte, fie că a fost vorba de Campionatul Naţional feminin Under 13, de Liga Naţională sub 12 ani sau de întrecerile din Bucureşti, categoriile rezervate sportivelor născute în anii 1998-1999 şi 2000-2001. În ediţia recent încheiată, fetele pregătite de Valentin Bâlă au disputat un număr de 80 de meciuri oficiale, 65 dintre acestea fiind câştigate.

La începutul sezonului, componentele Baschet Club Star au avut fost înscrise în patru competiţii. La Campionatul Naţional Under 13 feminin, fetele pregătite de Valentin Bâlă au încheiat întrecerea pe locul zece din 25 de formaţii, obiectivul alb-roşiilor fiind acela de a se clasa între primele 12 grupări din România. La junioare trei, în Capitală, Ruxandra Mihai (foto, în dreapta) şi colegele sale au obţinut medaliile de bronz, din opt team-uri participante, şi aici fiind atinsă performanţa propusă la startul ediţiei, un loc în Final Four. La Under 12, în Bucureşti, Baschet Club Star a fost invincibilă şi s-a impus de o manieră categorică, cu 33 de victorii din tot atâtea meciuri. A urmat, în luna iulie, Liga Naţională Under 12, acolo unde fetele au cucerit medalia de argint din 47 de cluburi participante.

Statistică Roxana Mihai şi Alexandra Marin au fost alese în echipa turneului Ligii Naţionale sub 12 ani. Baschet Club Star a fost singura grupare care a avut două sportive în "Best Five". Alexandra Marin a fost desemnată şi cea mai de perspectivă jucătoare a competiţiei.

Aflată pe podium în trei din cele patru competiţii în care a participat, echipa Baschet Club Star a avut un sezon excelent la grupa sportivelor născute în anii 1999-2000 şi mai mici, anulând, practic, eşecul junioarelor I, acestea renunţând, în luna februarie 2012, să mai participe în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 18, fiind excluse şi de la Under 17 după aceea. Actuala ediţie a fost una superbă pentru gruparea din Capitală şi pentru că fetele de la Under 13 şi de la Under 12 au înţeles cu adevărat ce înseamnă perfomanţa şi au trecut peste toate greutăţile, mai ales cele de natură financiară, pentru a-şi putea atinge şi mai ales depăşi toate obiectivele propuse la debutul sezonului 2011-2012. Cele 65 de victorii obţinute în 80 de meciuri sunt dovada că fetele şi-au dorit cu adevărat să se afle în topul ţării.

Un alt moment inedit în actuala stagiune a fost înregistrat în partidele directe dintre Baschet Club Star şi Olimpia Bucureşti. Cele două grupări s-au întâlnit de 14 ori în această ediţie de campionat, în disputele din Capitală, acolo unde jucătoarele alb-roşii s-au impus în toate partidele oficiale care avut loc, plus o întâlnire cu caracter de verificare. În ultimii patru ani, formaţia din Şoseaua Iancului a dominat recordul la victorii directe şi a avut 18 partide câştigate şi doar două pierdute în faţa Baschet Club Star, performanţă aproape egalată, practic, de Ruxandra Mihai şi de colegele sale în mai puţin de opt luni. Din cele 15 înfrângeri din sezon, trei au fost la turneul final al Ligii Naţionale Under 12, opt s-au înregistrat la Campionatul Naţional feminin Under 13 şi  patru în partidele din Capitală.

Pentru a putea vedea o scurtă analiză a lotului echipei Baschet Club Star la Liga Naţională sub 12 ani feminin, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: