miercuri, 2 mai 2012

UNDER 13. Obiectiv îndeplinit în acest sezon

Campionatul Naţional feminin Under 13 a început în noiembrie 2011 şi a adunat 25 de grupări la debutul întrecerii, echipa Baschet Club Star având stabilită o clasare în primele 12 formaţii din ţară. După turneul final de la Oradea, jucătoarele alb-roşii au terminat competiţia pe locul zece în România, ceea ce a însemnat un salt de 15 poziţii la categoria sportivelor născute în anii 1999 şi 2000 şi mai mici.

VEDEŢI AICI REZULTATELE DE LA TURNEUL FINAL

Componentele echipei Baschet Club Star au avut o grupă de calificare foarte dificilă, întâlnind pe campioana şi pe vicecampioana en titre la această categorie, CSU Cuadripol Braşov şi pe ACS Champions, la care s-au mai adăugat formaţiile CSŞ Târgovişte şi CSŞ Craiova. Ultima grupare s-a retras din competiţie înainte de startul primei etape, astfel că jucătoarele alb-roşii nu au putut să se impună decât în partidele cu team-ul din Cetatea Chindiei, ceea ce a echivalat cu locul al treilea în serie. Turneul semifinal, grupa valorică B, a adus trei victorii pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă, cu Solaris Ploieşti, CSŞ Târgovişte, CSŞ 1 Constanţa şi doar un singur eşec cu Valbon Arad obţinându-se calificarea la turneul final.

Statistică La turneul semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 13, întrecere care a avut loc în perioada 9-11 martie 2012 în Bucureşti, jucătoarele alb-roşii au acumulat şapte puncte din opt posibile şi s-au calificat în ultimul act al acestei competiţii.

Turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13, grupa valorică B, a adus la Oradea cinci echipe. Valbon Arad, Baschet Club Star, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Clubul Sportiv Şcolar Gheorgheni şi KSE Târgu Secuiesc s-au luptat pentru locurile 9-13 în România. Jucătoarele alb-roşii s-au impus în trei din cele patru întâlniri programate şi au ocupat, la final, poziţia a zecea în ţară la categoria sub 13 ani feminin. Campioană naţională a fost desemnată CSU Cuadripol Braşov, grupare care a dispus în finală de vicecampioana ACS Champions, scor 59-47. Cea de-a treia treaptă a podiumului a fost ocupată de LPS Arad, team care a trecut în finala mică de CSŞ Bega Timişoara. Locurile 5-8 au revenit, în ordine, echipelor LPS Galaţi, CSŞ Sfântu Gheorghe, LPS Alba Iulia şi "U" Cluj.

După mai puţin de zece luni de la încheierea Ligii Naţionale de la Braşov, competiţie care a avut loc în perioada 3-9 iulie 2011, echipa Baschet Club Star a realizat un salt de 15 locuri în întrecerea rezervată jucătoarelor născute în anii 1999 şi 2000. În urmă cu un an, jucătoarele alb-roşii se clasau abia pe poziţia 25 în România, în timp ce, la finalul actualului sezon fetele pregătite de Valentin Bâlă au terminat campionatul pe locul zece în ţară. Saltul uriaş reuşit în acest interval este rezultatul seriozităţii depuse la antrenamente şi la meciuri de toate componentele grupări din Capitală, sportive care şi-au propus ca să depăşească performanţele realizate de junioarele de la Under 17 şi de la Under 18.

Pentru a putea vedea toate rezultatele înregistrate în acest sezon de echipele Baschet Club Star, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: