duminică, 29 aprilie 2012

UNDER 13. Star a învins şi pe Oradea, scor 49-41

După un meci foarte disputat, echipa Baschet Club Star a învins, duminică, scor 49-41, formaţia Colegiului "Mihai Eminescu" Oradea. În urma acestui rezultat, gruparea din Capitală a încheiat actuala ediţie a Campionatului Naţional feminin sub 13 ani pe locul zece în România, îndeplinind obiectivul fixat la debutul sezonului. Roxana Mihai, autoare a 12 puncte, Roxana Agachi, 11 puncte, şi Alexandra Marin cu zece puncte au fost principalele realizatoare din acest joc ale învingătoarelor.

STAR - GHEORGHENI 52-19 

Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Roxana Agachi, Ana Florea şi Cristina Grigore au făcut parte de formaţia de bază a echipei Baschet Club Star în partida cu gazdele turneului de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea. Cele cinci jucătoarealb-roşii au reuşit să-şi impună ritmul în prima perioadă şi să realizeze un ecart de şapte puncte după zece minute, atunci când fetele pregătite de Valentin Bâlă au condus cu 15-8. Ardelencele au revenit în meci şi au echilibrat întâlnirea printr-un parţial de 15-10 în sfertul al doilea, astfel că, la pauza mare, gruparea din Capitală s-a aflat în avantaj la doar o singură posesie faţă de adversare, scor 25-23, la capătul unor prime 20 de minute foarte disputate în care orice grupare putea să se impună.

Statistică Singura înfrângere în cele patru meciuri disputate de echipa Baschet Club Star la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13, grupa valorică B, a fost cea din faţa formaţiei Valbon Arad.

După pauza mare, gazdele au egalat imediat la 25-25 şi au încercat să preia conducerea, lucru care s-a şi întâmplat la jumătatea celei de-a treia perioade, atunci când adversarele au condus cu trei puncte, scor 31-28. Diana Şuşnea şi Alexandra Marin au replicat imediat, însă un nou coş al amfitrioanelor a făcut ca tabela să indice 33-32 pentru gruparea din Oradea cu 13 minute înainte de finalul întâlnirii. O intercepţie a Roxanei Agachi finalizată cu un coş din spaţiul de trei secunde şi o minge câştigată de Ruxandra Mihai transformată în două puncte după pasa decisivă a aceleiaşi sportive către Alexandra Marin au făcut ca fetele pregătite de Valentin Bâlă să se distanţeze la 36-33 înainte de încheierea celui de-al treilea sfert.

Roxana Mihai şi Ana Florea au combinat pentru alte puncte foarte importante, echipa Baschet Club Star ajungând la un ecart de zece puncte în sfertul decisiv, scor 43-33. Gazdele au profitat imediat de relaxarea jucătoarelor alb-roşii cu un run de 6-0, astfel că tabela a indicat 43-39 în minutul 35. Intercepţia decisivă a Ruxandrei Mihai finalizată cu o pasă decisivă către Alexandra Marin şi coşul de la semidistanţă înscris de Roxana Agachi au închis, practic, meciul. Gruparea din Capitală s-a impus cu scorul de 49-41 şi a încheiat pe locul zece Campionatul Naţional feminin Under 13, competiţie în care fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut ca obiectiv o clasare în primele 12 formaţii din România. Faţă de anul trecut, la această categorie, Baschet Club Star a realizat un salt de 15 locuri.

În primul meci al turneului de la Oradea, echipa Baschet Club Star s-a impus la scor în faţa formaţie KSE Târgu Secuiesc, după o partidă în care nu am consemnat nicio schimbare de lider pe tabelă. Detalii aici...

Niciun comentariu: