marți, 28 februarie 2012

UNDER 18. Star a fost eliminată din campionat

Echipa de junioare I a Baschet Club Star ar fi trebuit să efectueze, la sfârşitul săptămânii trecute, două deplasări, la Timişoara şi la Cluj-Napoca. Jucătoarele alb-roşii nu au disputat însă nici partida cu CSŞ Bega şi nici cea cu MC Sport, pierzând întâlnirile respective prin forfait, scor 0-20. Conform regulamentului federaţiei de specialitate din ţara noastră, dacă o formaţie nu dispută două meciuri atunci aceasta este exclusă din campionat. Astfel, pentru acest sezon, gruparea din Capitală a încheiat Campionatul Naţional feminin Under 18.

Conducerea echipei Baschet Club Star va anunţa oficial Federaţia Română de Baschet despre problemele interne din cadrul grupării din Capitală şi va depunde o înştiinţare oficială prin care va motiva neprezentările de la Timişoara şi de la Cluj-Napoca. Viitorul jucătoarelor alb-roşii este incert şi în Campionatul Naţional feminin Under 17, acolo unde Ioana Miroiu & Co se află pe locul al doilea într-o serie din care mai fac parte Phoenix Galaţi, CSS Bacău şi ACS Champions. În returul actualei ediţii, doar nouă sportive au mai evoluat pentru formaţia pregătită de Valerian Netolitzchi. Acestea au fost Ioana Miroiu, Denisa Fitero, Simona Rădanţu, Diana Robu, Alexandra Anghel, Alexandra Moanţă, Nicoleta Constantinescu, Ingrid Lişman şi Miruna Lală, însă accidentările Denisei Fitero şi ale Mirunei Lală plus incertitudinea de a o avea în lot pe Simona Rădanţu au dus la retragere.

Statistică Ultimele meciuri pe care jucătoarele alb-roşii le-au disputat în actuala stagiune a Campionatului Naţional feminin Under 18 au fost cele de la Reghin, din deplasare, şi de la Bucureşti, de acasă, cu CSŞ Bega Timişoara, ambele pierdute de echipa Baschet Club Star.

În aceste condiţii, meciul dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ Colegiul "Alexandru Ceuşianu" Reghin, partidă programată să aibă loc duminică, în etapa a şasea a seriei E de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 18, nu se va mai disputa, adversarele alb-roşiilor urmând să beneficieze de cele două puncte în clasament acordate după cele două neprezentări ale grupării din Capitală la întâlnirile cu CSŞ Bega Timişoara şi cu MC Sport Cluj. Baschet Club Star se afla, înainte de acest incident nedorit, pe locul cinci în grupă şi îşi asigurase, matematic, prezenţa la turneul semifinal al junioarelor I. Situaţia s-a schimbat radical după jocurile mai sus menţionate, astfel că, în locul Ioanei Miroiu & Co, la penultimul act, va ajunge ACS Champions, team care va ocupa, la finalul acestei faze locul cinci, care asigură direct prezenţa în Top 12, iar Star va încheia pe şase.

Conducerea echipei Baschet Club Star va hotărî, în zilele următoare, în funcţie de decizia federaţiei de specialitate, dacă va acorda sau nu posibile sancţiuni jucătoarelor care nu au efectuat cele două deplasări. Fetele pregătite de Valerian Netolitzchi au motivat că nu au putut merge la aceste meciuri deoarece nu au avut posibilitatea materială pentru a pleca spre Timişoara şi spre Cluj. Mai mult, Ioana Miroiu, Diana Robu şi Ingrid Lişman şi-au exprimat dorinţa de a pleca de la formaţia care le-a consacrat, în timp ce Simona Rădanţu şi Denisa Fitero au declarat că au o alternativă de a practica baschetul la nivel de performanţă în alte ţări, lucru pe care, cel puţin deocamdată, oficialii grupării din Capitală nu au reuşit să-l înţeleagă deoarece cele două sportive nu au, la ora actuală, această alternativă. În aceste condiţii, echipa reprezentativă a clubului va rămâne lotul de sportive născute în anii 1999-2000, cel care participă acum la Under 13 feminin.

Pentru a putea vedea toate rezultatele înregistrate de lotul de junioare I în acest sezon competiţional, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: