sâmbătă, 7 ianuarie 2012

UNDER 12. Victorie în meci amical cu Olimpia

Lotul feminin sub 12 ani al echipei Baschet Club Star Şcoala 119 şi-a continuat seria fără înfrângere în acest sezon competiţional. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au susţinut, vineri seara, în deplasare, un meci de verificare în faţa formaţiei Olimpia Bucureşti, partidă adjudecată de alb-roşii cu scorul de 60-40, la capătul unei întâlniri destul de disputate care a adus al 13-lea succes consecutiv pentru grupa Under 12 în actuala stagiune.

Formaţia de start a echipei Baschet Club Star Şcoala 119 le-a avut în componenţă pe Roxana şi Ruxandra Mihai, Ioana Săndulescu, Livia Mariea şi pe Alexandra Marin (foto, la minge) ultima aflându-se la primul său meci în echipamentul alb-roşu. Roxana Mihai a adus primele puncte pentru învingătoare, acceaşi sportivă pasând apoi decisiv pentru o reuşită din spaţiul de trei secunde a Alexandrei Marin. Fiind o întâlnire de verificare, gazdele au propus un "prim cinci" format numai din sportive născute în anul 1999, însă prima perioadă a fost adjudecată de fetele pregătite de Valentin Bâlă, care şi-au asigurat, treptat, un ecart de nouă puncte, scor 14-5.

Statistică În octombrie 2011, echipa Baschet Club Star a câştigat, scor 32-25, meciul cu Olimpia, însă acea partidă a contat pentru Campionatul Municipal feminin de junioare trei. Lotul adversarelor a fost aproape acelaşi şi în întâlnirea de vineri seară.

Următoarele zece minute le-au adus pe teren pe Bianca Ferăstrău, Lavinia Dinu, Georgiana Ifrim, Oana Dima şi Maria Stratulat, ultima lăsând locul jucătoarei Dongre Prabha, la jumătatea celei de-a doua perioade. Echipa Olimpia a reuşit un paţial de 7-0 şi s-a apropiat de alb-roşii, însă o intercepţie a Oanei Dima finalizată cu un coş al Georgianei Ifrim plus o acţiune realizată de Bianca Ferăstrău au păstrat o diferenţă liniştitoare pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă. Roxana Mihai şi Alexandra Marin au revenit pe parchet, marcând câteva coşuri foarte spectaculoase, chiar dacă au avut în faţă şi adversare mai mari şi mai experimentate. Treptat, fetele pregătite de Valentin Bâlă şi-au impus ritmul şi distanţa dintre cele două teamuri s-a mărit continuu, amfitrioanele cedând din punct de vedere fizic spre finalul unei întâlniri în care grupa sub 12 ani a Baschet Club Star Şcoala 119 a ajuns la 13 meciuri consecutive fără înfrângere.

Meciul amical dintre Olimpia Bucureşti şi Baschet Club Star Şcoala 119 nu a avut pauză, cele două echipe jucând continuu timp de aproape 90 de minute. Tehnicienii celor două formaţii au putut să-şi verifice sportivele pe care le au la dispoziţie, mai ales după încheierea perioadei de transfer. Lotul alb-roşiilor le va avea în componenţă, pentru partea a doua a acestui sezon, pe Lavinia Dinu, Roxana şi Ruxandra Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim, Oana Dima, Bianca Ferăstrău, Alexandra Marin, Ioana Săndulescu, Ana Indreaş, Dongre Prabha, Maria Stratulat, Monalisa Pîrvan şi pe Monica Ciobanu. În perioada 14-15 ianuarie, fetele pregătite de Valentin Bâlă au fost invitate la un turneu organizat de ACS Champions, întrecere care le va mai avea la start pe CSŞ Ploieşti, CSŞ 2 Bucureşti, 4 Sports şi Olimpia A Bucureşti. Competiţia va avea loc în sala liceului "Henri Coandă" din Capitală şi este rezervată doar fetelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici.

Alexandra Marin a fost transferată la echipa Baschet Club Star de la formaţia Clubului Sportiv Şcolar 2 Bucureşti. Detalii aici...

Niciun comentariu: