vineri, 9 decembrie 2011

VIDEO. Debut cu victorie în "Cupa Moş Crăciun"

Prima partidă din cadrul "Cupei Moş Crăciun", competiţie organizată de formaţia Artesania, a fost una de bun augur pentru jucătoarele alb-roşii. Echipa feminină sub 12 ani a Baschet Club Star Şcoala 119 s-a impus, vineri, scor 65-16, în faţa amfitrioanelor de la Artesania, într-o întâlnire care a avut loc în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 308 din Capitală. În urma acestei victorii, fetele pregătite de Valentin Bâlă au nouă meciuri fără înfrângere în aceste sezon, la categoria de vârstă rezervată sportivelor născute în anii 2000 şi 2001.

Ruxandra Mihai şi Ioana Săndulescu au marcat primele puncte pentru echipa Baschet Club Star Şcoala 119, după care Georgiana Ifrim şi Livia Mariea au urcat tabela la 8-0 pentru jucătoarele alb-roşii. Primul coş al gazdelor turneului a venit atunci când fetele pregătite de Valentin Bâlă şi-au asigurat un avantaj de 12 puncte fără replică. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 18-6, iar Roxana Mihai, cu cele 12 puncte înscrise în cea de-a doua perioadă a mărit ecartul la 34-6 la pauza mare. După reluare, formaţia Artesania a realizat un parţial de 8-6 în sfertul al treilea, însă Ruxandra şi Roxana Mihai şi Ana Indreaş au combinat pentru un run de 25-2 în ultimele zece minute ale întâlnirii. Baschet Club Star Şcoala 119 şi-a trecut în cont prima victorie cu 65-16.

Statistică Echipele sub 13 ani ale Baschet Club Star Şcoala 119 şi Artesania s-au întâlnit, în urmă cu o săptămână, într-un meci de verificare adjudecat de jucătoarele alb-roşii la o diferenţă semnificativă.



În meciul cu Artesania, Roxana Mihai a fost principala realizatoare a alb-roşiilor, cu 23 de puncte marcate. În cele 20 de minute petrecute pe teren, jucătoarea echipei Baschet Club Star Şcoala 119 şi-a mai trecut în cont şapte recuperări, cinci intercepţii, patru pase decisive şi doar trei posesii pierdute. Ruxandra Mihai a ajutat-o cu 18 puncte, şase pase decisive, cinci intercepţii şi alte două recuperări, în timp ce Lavinia Dinu, Livia Mariea şi Ana Indreaş şi-au împărţit în mod egal 18 puncte. Ioana Săndulescu, cu patru puncte, şi Georgiana Ifrim, cu două, şi-au trecut şi ele numele pe lista marcatoarelor. De remarcat faptul că în lotul formaţiei pregătite de Valentin Bâlă au debutat Oana Dima şi Monica Ciobanu, prima fiind o surpriză plăcută pentru toată lumea şi mai ales pentru tehnicieni.

Meciurile din cadrul turneului organizat de formaţia Artesania vor continua în acest weekend. Sâmbătă, jucătoarele alb-roşii le vor avea ca adversare pe sportivele de la Comets, într-o întâlnire în care echipa Baschet Club Star Şcoala 119 porneşte ca favorită. Partida va avea loc în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 308, de la ora 15.30. Potrivit organizatorilor, la "Cupa Moş Crăciun" nu se va alcătui clasament final la sfârşitul competiei şi nici nu se va ţine cont de rezultatele înregistrate între cele patru grupări participante în competiţia fetelor, categoria sub 12 ani. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la masculin. La acest trofeu şi-au anunţat participarea 100 de baschetbalişti de la Baschet Club Star, Dan Dacian, Comets şi Artesania.

Echipa Baschet Club Star Şcoala 119 a mai disputat o partidă de verificare în compania adversarei sale de sâmbătă, formaţia Comets. Detalii aici...

Niciun comentariu: