vineri, 20 mai 2011

ANALIZĂ. Obiectiv realizat doar la Under 17

Echipa de junioare a Baschet Club Star şi-a încheiat sezonul 2010-2011. Jucătoarele alb-roşii au fost înscrise în două competiţii, având ca obiectiv calificarea în primele şase formaţii din România, performanţă înregistrată doar în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 17, acolo unde fetele pregătite de Doru Neagu s-au clasat pe poziţia a cincea în ţară. La Under 16 evoluţia Ioanei Miroiu & Co a fost modestă, doar locul nouă, în condiţiile în care formaţia din Capitală ar fi putut ajunge la turneul final.

Accidentarea Denisei Fitero (foto, la minge), în luna ianuarie, a făcut ca aportul ofensiv al echipei Baschet Club Star să scadă cu cel puţin 70%, lucru care s-a cunoscut în evoluţia alb-roşiilor în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. În competiţia rezervată junioarelor doi, gruparea din Capitală nu a reuşit decât trei victorii în tot sezonul, ceea ce a echivalat cu ratarea obiectivului propus la începutul stagiunii 2010-2011, acela de a atinge ultimul act al întrecerii rezervată sportivelor născute în anii 1995 şi 1996. Nici Ioana Murea nu a putut încheia meciurile din cauza unor probleme de sănătate, în timp ce Mihaela Dragomir a decis, după aproape cinci ani, să renunţe la sport.

Info
În cadrul Campionatului Naţional feminin Under 17, echipa Baschet Club Star a sperat la un loc în turneul final, însă jucătoarele alb-roşii au ratat calificarea în ultimul act.

Diana Robu a dat încredere jucătoarelor alb-roşii în meciurile disputate în timpul Campionatului Naţional feminin Under 17, acolo unde Baschet Club Star s-a clasat pe locul cinci în România. Jucătoarele alb-roşii ar fi putut ajunge chiar şi în lupta pentru medalii, însă au clacat în meciul decisiv cu LPS Alba Iulia, scor 60-71. De remarcat evoluţia excelentă a Nicoletei Constantinescu, de departe MVP-ul grupării din Capitală la partidele disputate în turneul semifinal al întrecerii rezervată sportivelor născute în anii 1994 şi 1995. Fetele pregătite de Doru Neagu şi de Valentin Bâlă au avut o linie de clasament destul de bună în acest sezon competiţional, bifând şapte victorii din 14 partide disputate la această categorie de vârstă.

Din toamnă, jucătoarele alb-roşii vor evolua în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 18, una dintre cele mai importante şi mai disputate competiţii din România, atât la feminin cât şi la masculin. Plecarea Iohanei Borşan la Târgu Mureş a lăsat descoperit un post în spaţiul de trei secunde, în timp ce Diana Robu ar mai putea fi, pentru încă un sezon, alături de colegele sale. Oficialii grupării din Capitală au început discuţiile cu câteva sportive pentru a realiza un lot competitiv, din cel puţin 12 baschetbaliste, care să poată ajunge cât mai departe în această întrecere. Potrivit conducerii BC Star, Ioana Miroiu & Co vor primi vacanţă în perioada 15 iulie - 15 iulie.

Pentru a vedea toate rezultatele echipelor Baschet Club Star, în acest sezon, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: